De highlights van Georgië - 8 dagen

Aanbod reizen > De highlights van Georgië - 8 dagen >
Vanaf1625
19/07/2020

GRATIS
Alle toegangsprijzen voor de vermelde excursies
Alle wijnproeverijen

 

Dag 1 | Zaventem - Tbilisi

Bij aankomst in de hoofdstad Tbilisi, trekken we na de kamerverdeling in ons hotel, de oude binnenstad in. De ‘parel van de Kaukasus’ biedt een rijke architecturale weergave van Georgische, Byzantijnse, oosterse en neoklassieke Europese stijlen. We bezoeken de Metekhi kerk met haar mooi uitzicht op de oude stad en komen langs de moderne glazen Vredesbrug, de eeuwenoude zwavelbadhuizen en de ondergrondse Meidan bazaar. Op de Sololaki heuvel aan het Narikala fort genieten we van een schitterend panorama over de stad die doorsneden wordt door de Mtkvari rivier. Tijdens het diner in een traditioneel restaurant genieten we van Georgische gerechten, volksdans en muziek. Diner en logies.


Dag 2 | Tbilisi - Kasbegi - Tbilisi
Na een heerlijk ontbijt bezoeken we de indrukwekkende Samebakathedraal. De kerk, gebouwd in 1995, is de zetel van de Katholikos-Patriarch van Geheel Georgië en een van de grootste orthodoxe kathedralen ter wereld. Nadien volgen we de spectaculaire Georgian Military Highway richting Kasbegi (Stepantsminda). Onderweg houden we een fotostop aan het schitterend kasteelcomplex Ananuri met een adembenemend panorama over het Zhinvali stuwmeer. De route klimt vervolgens omhoog tot de Jvari Pass op 2379 m, om daarna in de Grote Kaukasus af te dalen. Na de lunch in Kasbegi volgt een avontuurlijke tocht in jeeps naar de Drievuldigheidskerk van Gergeti, gebouwd op de zuidelijke hellingen van de 5047 m hoge Mount Kazbek, een van de hoogste en de mooiste toppen van de Kaukasus. Eenmaal boven is er een onvergetelijk uitzicht op de slapende stratovulkaan. Terugrit naar Tbilisi. Diner en logies.


Dag 3 | Tbilisi - Kacheti - Tbilisi
Vandaag ontdekken we de wijnregio Kacheti in het oosten van Georgië. Net buiten Signagi bezoeken we het Bodbe nonnenklooster. De muren van de oude kerk zijn beschilderd met prachtige fresco’s en er is een heilige bron. Nadien verkennen we het oude centrum van Signagi, de stad van de liefde met gekasseide straatjes, oude huisjes en rode daken die afsteken tegen de met sneeuwtoppen beschilderde horizon. Na de lunch maken we kennis met de Georgische wijncultuur in de bijna 8 km uitgehouwen tunnels van het wijnmuseum Khareba Winery. We doorlopen een deel van het gangenstelsel waar meer dan 25.000 flessen wijn rijpen en krijgen een boeiende uitleg over het traditionele Georgische productieproces, gevolgd door een heerlijke degustatie. Vervolgens bezoeken we het landgoed van de Georgische dichter Chavchavadze in Tsinandali. Na een rondleiding door het interieur en een wandeling door de mooie tuin, genieten we van een wijnproeverij. Onze dag in het teken van ‘wijn’ ronden we af in de 16e-eeuwse wijnkelder Numisi Winery in het dorpje Velistsikhe. Tijdens het diner genieten we van een folkloristische show. Terugrit naar Tbilisi voor logies.


Dag 4 | Tbilisi - Mtscheta - Gori - Borjomi
We verlaten Tbilisi en rijden naar Mtscheta, de oude hoofdstad en het religieuze hart van Georgië. We bezoeken het Jvari klooster uit de 6e eeuw en de Svetitschoveli kathedraal uit de 11e eeuw, beiden opgenomen op de Unesco-werelderfgoedlijst. Op weg naar Gori bezichtigen we het middeleeuwse kloostercomplex Shio-Mgvime op een smalle canyon aan de Koera rivier. Gori is de geboortestad van Stalin en herbergt een door Stalin zelf opgericht en aan hem gewijd museum. Tijdens een bijna surrealistische rondleiding, maakt u uitgebreid kennis met de eens zo machtige leider. Verder naar Borjomi voor diner en logies.


Dag 5 | Borjomi
Vandaag houden we het iets rustiger. Borjomi staat bekend om zijn weelderige natuur en zijn minerale wateren met helende werkingen. Na het ontbijt maken we een wandeling in het Borjomi Central Park dat deel uitmaakt van het Nationaal Park Borjomi-Kharagauli. Wie wil een duik nemen in de warme zwavelbaden. In de namiddag bezoeken we het Chitakhevi Monastery of St. George, een verborgen parel op een schilderachtige plek in de Borjomi vallei. Georgiërs noemen het liefdevol het ‘groene klooster'. Diner en logies.


Dag 6 | Borjomi - Vardzia - Achaltsiche - Borjomi
We starten met een bezoek aan het Khertvisi fort, prachtig gelegen bovenop een rots van een nauwe kloof waar de Koera en de Paravani rivieren samenstromen. Nadien bewonderen we de verborgen grottenstad Vardzia. Het omvangrijke kloostercomplex werd gebouwd als bescherming tegen de Mongolen en bestond uit zesduizend woningen verdeeld over dertien verdiepingen. De stad omvatte een grote kerk, een paleis, terrassen op de berghelling en een irrigatiesysteem. Ook het uitzicht over de omgeving is fenomenaal. In de namiddag bezichtigen we het grote middeleeuwse Rabati fort dat over de stad Achaltsiche en zijn omgeving uitkijkt. Omdat het fort door de geschiedenis heen meerdere keren veroverd, verwoest en herbouwd is, zijn er binnen het complex monumenten te vinden die verschillende culturen en religies vertegenwoordigen. Terugrit naar Borjomi. Diner en logies.


Dag 7 | Borjomi - Tbilisi
We nemen afscheid van Borjomi en rijden terug naar Tbilisi. In het Giorgi Chitaia etnografisch openluchtmuseum zien we voorbeelden van volksarchitectuur en ambachten uit alle regio's van het land en krijgen we een realistisch beeld van het vroegere leven in Georgië. Hier beseffen we pas hoe klein en tegelijkertijd heel divers Georgië is. Na de lunch geniet u van vrije tijd in de stad. Op het afgesproken uur rijden we naar het restaurant voor het afscheidsdiner en nadien naar ons hotel. Logies.


Dag 8 | Tbilisi - Zaventem
Na een korte nacht zijn we genoodzaakt afscheid te nemen van dit magnifieke land. Al in de vroege ochtend nemen we de terugvlucht naar België waar we in de late voormiddag aankomen.


TIPS!
Munteenheid: Lari (GEL). Kredietkaarten worden op de meeste plaatsen aanvaard.
U dient uw uurwerk twee uur verder te draaien.
U hebt een internationale reispas nodig, nog minstens 6 maanden geldig na thuiskomst.
Vergeet uw wandelschoenen niet.

Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Vervoer met lokale autocar

Nederlandstalige begeleiding

Engelstalige lokale gids

Volpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Fooi lokale gids en chauffeur

Annulerings- en bijstandsverzekering

Hotels****
We verblijven in superieure hotels die zorgvuldig zijn uitgekozen in functie van de reisroute, omgeving of bezoeken. Alle hotels bieden de gasten een aangenaam verblijf in comfortabel ingerichte kamers. ’s Avonds wordt het diner geserveerd in lokale restaurants.
Hotels****