De highlights van Georgië - 8 dagen

Aanbod reizen > De highlights van Georgië - 8 dagen >
Vanaf1639
30/05/2019 - 01/09/2019

GRATIS
Kabelbaan naar de Sololaki heuvel en het Mtatsminda park
Alle toegangsgelden
2 wijnproeverijen

 
Dag 1 | Zaventem - Tbilisi
Bij aankomst in Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, worden we hartelijk verwelkomd door de lokale Nederlandstalige gids. Na de kamerverdeling in ons hotel trekken we naar een restaurant in de oude binnenstad voor het diner. Nadien maken we kennis met de ‘parel van de Kaukasus’, dat een rijke architecturale weergave biedt van Georgische, Byzantijnse, oosterse en neoklassieke Europese stijlen. We nemen een kijkje in de eeuwenoude zwavelbadhuizen en hebben oog voor de prachtig verlichte Vredesbrug. Op de Sololaki heuvel met het Narikala fort hebben we een schitterend panorama over de stad die doorsneden wordt door de Mtkvari rivier. We bezichtigen de St. Nicolaaskerk, een mooie botanische tuin en het reusachtige nationale standbeeld Kartlis Deda, ook wel de ‘Moeder van Georgië’ genoemd. We ronden onze avondwandeling af in het Mtatsminda Park, gelegen op het hoogste punt van de stad. Logies.


Dag 2 | Tbilisi - Ananuri - Kazbegi - Gudauri - Tbilisi
Na een heerlijk ontbijt en wat vrije tijd in Tbilisi rijden we langs de Georgische militaire weg die loopt tussen Tbilisi en Vladikavkaz (Rusland) naar het prachtige, aan het Jinvali stuwmeer gelegen Ananuri fort met twee rijk gedecoreerde kerken. Door de Kaukasus vervolgen we onze rit naar de Drievuldigheidskerk van Gergeti, gebouwd op de zuidelijke hellingen van een van de hoogste bergen van de Kaukasus, de Kazbek. De kerk domineert de vallei en biedt een geweldig uitzicht op de 5047 m hoge Kazbek. Na ons bezoek en een lokale lekkernij vervolgen we onze rit naar het opmerkelijke skigebied Gudauri op een hoogte van 2200 m. We genieten er van adembenemende panorama’s op het hooggebergte voor we terugrijden naar Tbilisi. Diner en logies.


Dag 3 | Tbilisi - Tsinandali - Signagi - Tbilisi
Deze voormiddag brengen we een uitgebreid bezoek aan de lokale markt en staat de indrukwekkende Samebakathedraal op het programma. Het is een van de grootste orthodoxe kathedralen ter wereld. Nadien rijden we naar de wijnregio Kakheti in het oosten van Georgië. In Tsinandali bezoeken we het landhuis van de Georgische dichter Chavchavadze. Na een rondleiding door het interieur wandelen we door de mooie tuinen en gaan we tsinandaliwijn proeven in de wijnkelder van het landgoed. Net buiten Signagi bezoeken we het Bodbe nonnenklooster. De muren van de oude kerk zijn beschilderd met prachtige fresco’s en er is een bron met heilig water. Na de lunch ontdekken we het oude centrum van Sighnaghi met haar verdedigingswerken en wachttorens, gekasseide straatjes, oude huisjes en druivenranken tegen vrijwel elke gevel. Terugrit naar Tbilisi voor diner en logies.


Dag 4 | Tbilisi - Mtskheta - Gori
We verlaten Tbilisi en rijden naar Mtskheta, de oude hoofdstad en het religieuze centrum van Georgië. Aan de ene kant van de rivier bezoeken we het Jvari klooster uit de 6e eeuw met een fantastisch uitzicht op de oude stad en haar natuurlijke schoonheid. Nadien steken we de rivier over en bezoeken de imposante Svetitschoveli-kathedraal uit de 11e eeuw. Hier liggen de Georgische koningen en vorsten begraven. Op weg naar Gori zien we het middeleeuwse klooster Shio-Mgvime op een smalle canyon aan de Mtkvari rivier en de 11e-eeuwse Samtavisi-kathedraal. Gori is de geboorteplaats van Jozeph Stalin en midden in de stad staat het door Stalin zelf opgerichte en aan hem gewijde museum. Tijdens een rondleiding maakt u uitgebreid kennis met deze eens zo machtige leider. Ten zuiden van de stad brengen we nog een bezoek aan een laatste religieus bouwwerk, de Ateni Sioni kerk, genesteld tussen de groene heuvels. Diner en logies.


Dag 5 | Gori - Uplistsikhe - Borjomi - Bakuriani
Na het ontbijt bezoeken we de indrukwekkende grottenstad Uplistsikhe met zijn straatjes, woningen, wijnkelders, tempels, watervoorziening, riolering, aquaducten en een prachtig Romeins theater. Onze volgende halte is Borjomi, gelegen middenin een mooi natuurgebied en bekend om zijn minerale bronnen. We maken een wandeling en u kunt proeven van het helende water. Na de lunch bezichtigen we het Chitakhevi klooster en het middeleeuwse orthodox christelijk kloostercomplex Timotesubani in de Borjomi kloof. Diner en logies in Bakuriani, een op en top skioord.


Dag 6 | Bakuriani - Khertvisi - Vanis Kvabebi - Vardzia - Akhaltsikhe - Borjomi
Deze voormiddag bezoeken we het Khertvisi fort, prachtig gelegen bovenop een rots van een nauwe kloof waar de Mtkvari en de Paravani rivieren samenstromen. Op weg naar Vardzia houden we halt aan het holklooster van Vanis Kvabebi. Na de lunch ontdekken we de grottenstad die zich uitstrekt over een halve kilometer en zes verdiepingen. De fresco’s op het plafond van de ingang van de hoofdkerk zijn prachtig en het is een hele ervaring om u door de ondergrondse gangen te verplaatsen. Het uitzicht over de omgeving is fenomenaal. In Akhaltsikhe bezichtigen we nadien het middeleeuwse Rabati fort voor we naar Borjomi rijden. Diner en logies.


Dag 7 | Borjomi - Martvili - Salkhino - Nokalakevi - Martvili - Tbilisi
Tijdens een wandeling en boottocht door de Martvili kloof genieten we van de rust en de omgeving met kleine watervalletjes, natuurlijke bruggen van kalksteen, een watermolen en prachtige uitzichten. Na de lunch bezoeken we het sierlijke Dadiani paleis. Naast een aardige collectie iconen en folkloristische attributen, herbergt het een van de drie dodenmaskers van Napoleon Bonaparte. Rondom het paleis ligt een zeer mooie botanische tuin. In een wijngrot proeven we nadien van de ojaleshiwijn die geproduceerd wordt in deze regio. Onze laatste stop is Nokalakevi, een archeologische site van ca. 20 ha die bestaat uit de restanten van een 4e-6e-eeuws fort. Op onze laatste avond worden we getrakteerd op een heerlijk traditioneel diner in een restaurant in Martvili voor we terugrijden naar Tbilisi. Logies.


Dag 8 | Tbilisi - Zaventem
Na een korte nacht zijn we genoodzaakt afscheid te nemen van dit magnifieke land. Al in de vroege ochtend nemen we de terugvlucht naar België waar we in de late voormiddag aankomen.

 

TIPS!
Het betaalmiddel is de Georgische Lari (GEL). Kredietkaarten worden op de meeste plaatsen aanvaard.
U dient uw uurwerk twee uur verder te draaien.
U hebt een internationale reispas nodig, nog minstens 6 maanden geldig na thuiskomst
Vergeet uw wandelschoenen niet.


Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Vervoer met lokale autocar

Nederlandstalige lokale begeleiding

Volpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 Annulerings- en bijstandsverzekering

Hotels***/****
We verblijven in superieure hotels met comfortabel ingerichte kamers. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, airco, wasserij, wellness faciliteiten en wifi. Daarnaast biedt elk hotel nog enkele extra’s. Kamerinformatie: tv, telefoon, bureau, kluis, minibar, airco en badkamer met douche/bad, toiletartikelen en föhn.
Hotels***/****