De Cotswolds - 5 dagen

Aanbod reizen > De Cotswolds - 5 dagen >

Inbegrepen bezoeken:
Geboortehuis Shakespeare
Sudeley Castle
Gloucester Cathedral

 
Dag 1 | Calais - Dover - Oxford - Gloucester
Na de ferrytocht Calais-Dover rijden we naar Oxford. Onderweg nemen we de vrije lunch. In de thuisbasis van Inspector Morse maken we kennis met de mooie Victoriaanse universiteitstad. We komen langs diverse bezienswaardigheden zoals Radcliffe Camera, Bodleian Library en St. Mary the Virgin. In Christ Church College, een van de meest prestigieuze colleges van Groot-Brittannië, bewonderen we de kathedraal en de Great Hall. In de late namiddag rijden we naar Gloucester. Diner en logies.


Dag 2 | Gloucester - Stratford-upon-Avon - Warwick - Bourton-on-the-Water - Gloucester
Na het Engels ontbijt rijden we naar Stratford-upon-Avon waar we de wereld van Shakespeare binnen stappen. Onderweg houden we een fotostop aan Anne Hathaway’s Cottage. In Stratford-upon-Avon merken we algauw dat elk historisch pand verwijst naar de dichter. We bezoeken zijn geboortehuis en de schitterende middeleeuwse Holy Trinity Church waar hij begraven ligt. Na de vrije lunch staat het prachtige Warwick Castle op het programma. Naast een unieke wassenbeeldencollectie bewonderen we mooie schilderijen en een wapenverzameling. Het park rondom het middeleeuwse kasteel herbergt een Victoriaanse rozen- en fazantentuin. Op de terugweg naar Gloucester houden we nog even halt in het idyllische Bourton-on-the-Water. Diner en logies.


Dag 3 | Gloucester - Tewkesbury - Winchcombe - Chipping Campden - Gloucester
Vandaag brengen we door in de noordelijke Cotswolds met haar mooie, traditionele dorpjes. In Tewkesbury bezoeken we de prachtige abdijkerk uit de 12e eeuw en wandelen we langs de watermolen over de Avon rivier. In Winchcombe brengen we een kort bezoek aan het wolkerkje St. Peter voor de deuren van Sudeley Castle opengaan. Naast de privéappartementen van de huidige bewoners zien we de grafkapel van Catherine Parr, de laatste echtgenote van Henry VIII. De ruïnes van de Tithe Barn en de grootse Banqueting Hall geven de prachtige tuinen een bijzondere uitstraling. We nemen de vrije lunch in Broadway en rijden naar Chipping Campden voor een wandeling door Highstreet, een van de mooiste dorpsstraten van het land, met oude herbergen en 14e-eeuwse huizen van wolhandelaars. Terugrit naar Gloucester voor diner en logies.


Dag 4 | Gloucester - Northleach - Chedworth - Burford - Bibury - Gloucester
Op onze laatste dag vertoeven we in de zuidelijke Cotswolds. We brengen eerst een bezoek aan het dorpsplein en wolkerkje in Northleach. Verder naar de Romeinse villa van Chedworth, een unieke archeologische site, die ons het leven tijdens de Romeinse overheersing in Groot-Brittannië vertelt. In het gezellige Burford nemen we de vrije lunch en maken we een wandeling. Naast een wolkerkje herbergt de stad meerdere kunstgalerieën en antiekwinkels. Na wat vrije tijd rijden we naar Bibury waar we een fotostop houden aan de beroemde Arlington Row wevershuisjes. Terug in Gloucester volgt een aangename wandeling langs de ‘Historic Docks’ tot in het centrum. We bezoeken het gezellig winkeltje The tailor of Gloucester, met een kleine tentoonstelling over Beatrix Potter en Gloucester Cathedral. Nadien geniet u van vrije tijd om te winkelen. Diner en logies.


Dag 5 | Gloucester - Dover - Calais
We laten de schilderachtige Cotswolds achter ons en rijden naar Dover met onderweg de vrije lunch. Na de ferrytocht Dover-Calais wordt u teruggebracht naar uw stopplaats.

 

TIPS!
U dient uw uurwerk één uur terug te draaien.
Het betaalmiddel is Britse pond (GBP).
Voorzie een adapter voor Engels stopcontact.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Overtocht Calais/Dover en terug Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen
Annulerings- en bijstandsverzekering: € 14 Toegangsprijzen: ca. £ 40
Hotel Macdonald Hatherley Manor
www.hatherleymanor.com
Het elegante 17e-eeuwse landhuis in het zacht glooiende landschap van de Cotswolds ligt midden in een park met prachtig aangelegde tuinen. Het werd gerenoveerd in 2005. Faciliteiten: airco in openbare ruimtes, lounge, bar, wasserij en roomservice. ‘s Morgens geniet u van een uitgebreid Engels ontbijt en ‘s avonds van een driegangenmenu. Kamerinformatie: de 52 kamers beschikken over tv, radio, telefoon, koffie-/theefaciliteiten en een comfortabele badkamer met douche/bad en föhn.
Hotel Macdonald Hatherley Manor