De charmante kleuren en cultuur van Alentejo - 8 dagen

Aanbod reizen > De charmante kleuren en cultuur van Alentejo - 8 dagen >
Vanaf1560
28/09/2019

GRATIS
Alle vermelde excursies en toegangsprijzen
Boottocht op de Rio Mira
WijndegustatieDag 1 | Zaventem - Lissabon - Portalegre
In Lissabon wordt u verwelkomd door uw Nederlandstalige gids en naar Portalegre gebracht, een kleine historische stad in Alto Alentejo. Alleen al haar ligging tussen de Serra de São Mamede, de glooiende gouden velden en de dichte weelderige bossen, is adembenemend. Deze voormalige strategische stad nabij de Spaanse grens, was tijdens de renaissance bijzonder welvarend. Dat blijkt ook uit de rijke barokarchitectuur in de oude stadskern, waar het heerlijk wandelen is. Een bezoek aan de kathedraal met zowel renaissance als barokke kenmerken mag zeker niet ontbreken. Diner en logies.

 

Dag 2 | Portalegre - Castelo de Vide - Marvão - Portalegre
Na het ontbijt ontdekken we het charmante Castelo de Vide. Het is het best bewaarde middeleeuwse vestingstadje van Portugal en wordt ‘het Sintra’ van Alentejo genoemd. Tijdens onze wandeling door de steegjes zien we de prachtige Joodse wijk met de oudste synagoge van Portugal en vele bijzondere, vaak gotische deurportalen, en het Praça Dom Pedro V, een elegant plein dat omringd is door barokke gebouwen en kerken. Na ons bezoek aan het middeleeuwse kasteel, rijden we naar Marvão, gelegen op de hoogste toppen van de Serra de São de Mamede. We bezoeken de indrukwekkende middeleeuwse burcht en genieten van een buitengewoon panorama over de vlakte en het gebergte. ’s Avonds smullen we van de lokale gastronomie in een typisch restaurant. Logies.

 

Dag 3 | Portalegre - Elvas - Vila Viçosa - Estremoz - Évora
We zetten onze reis verder naar Elvas, een belangrijke vestingstad vlakbij de Spaanse grens. De grillige ommuring is stervormig en behoort tot de best bewaarde stadswallen van Europa. In het gezellig centrum herinneren de architectuur en vele straatnamen aan 500 jaar Moorse overheersing. Een ander opvallend bouwwerk is het 8 km lange aquaduct uit de 16e-17e eeuw, dat de stad voorzag van drinkwater. Vila Viçosa is een museumstad met grote historische gebouwen van wit marmer, de Igreja da Conceiçao met mooie azulejos, de stadspoort 'Porta dos Nos' met gebeeldhouwde knopen en een imposant paleis uit de 16e eeuw. Middenin ‘de prinses van de Alentejo’ met haar monumentale pracht genieten we van de typische regionale keuken. In de namiddag bezoeken we de witte stad Estremoz, bekend om haar excentrieke bonecos. De middeleeuwse bovenstad wordt gedomineerd door de 13e-eeuwse 'Toren der Drie Kronen' van het voormalige kasteel, de Capela da Rainha Santa en de Igreja de Santa Maria. Onderweg naar Évora bezoeken we nog een kurkfabriekje waar kurk verwerkt wordt tot de meest uiteenlopende gebruiks-, decoratie- en kunstvoorwerpen. Diner en logies.

 

Dag 4 | Évora - Reguengos de Monsaraz - Évora
Vandaag besteden we aandacht aan Évora, de oudste stad van Portugal en een waar openluchtmuseum. Het is een van de charmantste en stijlvolste steden van Portugal. Binnen de vestingmuren liggen de vele bezienswaardigheden zoals de gotische kathedraal, de Romeinse tempel, het Convento dos Loios en de Igreja São Francisco met de macabere Capela dos Ossos, die bekleed is met schedels en botten van 5000 mensen. We nemen de lunch op het gezellige Praça do Giraldo en rijden nadien naar Reguengos de Monsarraz, een sprookjesdorp, omringd door muren en beveiligd door een imposant kasteel. Vanaf de kasteelmuur hebben we 360° uitzicht over de omringende vlakte en het grootste stuwmeer van Europa. De regio staat bekend om haar kwaliteitswijnen. Tijdens een rondleiding door de wijngaarden van een van de meest typische quintas van de streek, wordt het proces van de wijnproductie haarfijn uitgelegd en bezegeld met een wijnproeverij. Diner en logies.

 

Dag 5 | Évora - Vera Cruz - Beja
Na het lekkere ontbijt rijden we naar het mystieke dorp Vera Cruz met zijn sterke religieuze tradities. Het 12e-eeuwse plaatsje met amper 400 inwoners, staat bekend om de kloosterkerk die het relikwie van Santo Lenho herbergt. Nadien ontdekken we Beja. In het historische centrum genieten we van de lokale gastronomie en bezoeken het Museu Reinha Dona Leonor, ondergebracht in een oud klooster. We snuiven er de geur op van het liefdesdrama dat zich binnen de heilige muren afspeelde en waarover in de befaamde Lettres Portugaises wordt verhaald. Op Praça da República, omringd door gebouwen in manuelstijl, zien we een pelourinho en de Igreja da Misericórdia in renaissancestijl. We nemen ook een kijkje in het kasteel met zijn imposante Torre de Menagem. Diner en logies.

 

Dag 6 | Beja - Vila Nova de Milfontes
Voor we naar de kustlijn van Alentejo trekken, bezoeken we de archeologische site Villa Romana de Pisões, met een erfgoed uit de 1e eeuw n.C. Rond de middag komen we aan bij het pittoreske kustdorpje Vila Nova de Milfontes, middenin het enorme Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. Na de lunch bezoeken we het centrum en maken een rustige boottocht waarbij we genieten van de typische fauna en flora. Diner en logies.

 

Dag 7 | Vila Nova de Milfontes - Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina - Vila Nova de Milfontes
Vandaag leren we de woeste kustlijn van de Costa Vicentina kennen. De bus brengt ons naar Nascedios waar we een deel van ‘het pad van de vissers’ (ca. 4 km) bewandelen. We komen langs duinen met hun typische en diverse vegetatie, steeds met een adembenemend zicht op de Atlantische Oceaan. In het kustdorpje Almograve nemen we de lunch. In de namiddag bezoeken we de vuurtoren van Cabo Sardão, waar we een prachtig zicht hebben op de ruige kustlijn en aanschouwen we de trekvogels met hun nesten op toppen van de hoge rotsen. We eindigen op een terrasje met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Diner en logies.

 

Dag 8 | Vila Nova de Milfontes - Alcácer do Sal - Lissabon
Na het ontbijt rijden we richting Lissabon. Onderweg nemen we de lunch in Alcácer do Sal, een gezellig dorpje aan de oever van de Sado rivier. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.

 

TIPS!
U dient uw uurwerk één uur terug te draaien.
Vergeet uw wandelschoenen niet.


Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Transfer luchthaven-hotel en terug

Lokale autocar op de excursiedagen

Nederlandstalige lokale begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag (inclusief drank, koffie/thee)

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Fooi lokale chauffeur en gids

Annulerings- en bijstandsverzekering

Hotels***/****
Tijdens deze mooie rondreis verblijven we in superieure hotels die zorgvuldig zijn uitgekozen in functie van de reisroute, de omgeving en de bezoeken. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, airco, wifi, wasserij en strijkservice. Kamerinformatie: De geluiddichte kamers zijn voorzien van tv, telefoon, minibar, bureau, kluis, wifi, airco en badkamer met douche/bad en föhn. Daarnaast biedt elk hotel nog zijn eigen faciliteiten aan zoals zwembad, wellness, terras, enz.
Hotels***/****