De Champagne-Ardenne - 3 dagen

Aanbod reizen > De Champagne-Ardenne - 3 dagen >
Vanaf409
21/06/2019 - 19/07/2019 - 06/12/2019

GRATIS
Alle toegangsprijzen
3 champagneproeverijen
Boottocht op de Marne
Diner is inclusief 1 kir, 1/2l water, 1 glas rosé of rode wijn en 1 koffie

 
Dag 1 | Brussel - Laon - Reims - Tinqueux

Van de centrale vertrekplaats rijden we naar Laon met onderweg een koffiestop. De hooggelegen middeleeuwse stad is omringd door 7 km stadsmuur en heeft meer dan 80 historische monumenten. De prachtige gotische kathedraal met vijf indrukwekkende torens domineert. Tijdens onze wandeling hebben we oog voor de stadswallen en les grimpettes, steile weggetjes tussen de lage en de hoge stad. Na de lunch rijden we naar Reims. We bezoeken een champagnekelder en verkennen de stad met de gotische kathedraal die haar roem dankt aan haar fraaie architectuur, evenwichtige verhoudingen, prachtige glasramen van Chagall en talrijke beeldhouwwerken. Sinds de 11e eeuw werden alle Franse koningen hier gekroond. De cryptoportique, een Gallo-Romeinse zuilengalerij herinnert aan het Romeinse verleden van Reims. Vermeldenswaard is dat de kathedraal, het Palais du Tau en de basiliek St-Remi op de Unesco-werelderfgoedlijst staan. Nadien rijden we naar ons hotel in Tinqueux. Na de kamerverdeling gaan we dineren in een restaurant in de buurt. Logies.

 

Dag 2 | Tinqueux - Saint-Remy-en-Bouzemont - Giffaumont-Champaubert - Epernay - Tinqueux
Na het ontbijtbuffet rijden we richting Lac du Der, een reusachtig kunstmatig aangelegd meer en een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de Champagne-Ardenne. In Saint-Remy-en-Bouzemont bezoeken we het Musée Champenois waar we een uiteenzetting krijgen over het socio-economisch belang van de champagne voor de regio. Na een proeverij is er gelegenheid tot aankoop. Nadien bezichtigen we de kerk van Champaubert. Een eenzamere plek kon deze niet krijgen. Gelegen aan de rand van het meer werd ze een kwarteeuw geleden losgescheurd van het lager gelegen gehucht dat u op recente landkaarten tevergeefs zult zoeken. Na de lunch maken we een aangename wandeling en hebben we oog voor de typische fauna en flora. Vervolgens rijden we naar Epernay voor een bezoek aan het champagnehuis Castellane. Terug in Tinqueux gaan we dineren in een restaurant in de buurt van het hotel. Logies.

 

Dag 3 | Tinqueux - Cumières - Verzy - Verzenay - Brussel
Deze voormiddag rijden we naar Cumières voor een boottocht langs de oevers van de Marne. Geniet van de pittoreske kerkjes, idyllische huizen, de flora en fauna en vooral van de wijngaarden. Tijdens de rondvaart is een bar ter beschikking met een rijk assortiment aan drank en souvenirs. Nadien volgt een proeverij bij een lokale champagneboer met gelegenheid tot aankoop aan economische prijzen. We lunchen in Epernay en maken in de namiddag een rit door de Montagne de Reims tot Verzy. Hier wandelen we tot ‘les Faux’, kromme beuken in het woud van Verzy, met vormen die op zijn zachtst uitgedrukt ongewoon zijn. Vervolgens volgt de terugrit naar België met nog een fotostop in Verzenay.


Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen
Annulerings- en bijstandsverzekering
Qualys-Hotel Reims Tinqueux
www.qualys-hotel.com
Het driesterrenhotel Qualys Reims Tinqueux ligt op amper 5 minuten rijden van Reims en is een ideale uitvalsbasis om de wijngaarden van de Champagne regio te ontdekken. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, snackautomaat, frisdrankautomaat, fitness, sauna en kranten. Kamerinformatie: eigentijdse en geluiddichte kamers met telefoon, led-tv, wifi, bureau, kluis, koffie-/theefaciliteiten en moderne badkamer met douche, toiletartikelen en föhn.


Qualys-Hotel Reims Tinqueux