De Champagne-Ardenne - 3 dagen 2020

Aanbod reizen > De Champagne-Ardenne - 3 dagen 2020 >
Vanaf415
19/07/2020 - 31/10/2020 - 14/11/2020

GRATIS
Alle toegangsprijzen voor de vermelde excursies
4 champagneproeverijen
Boottocht op de Marne
Diner inclusief aperitief, water, wijn en koffie

 

Dag 1 | Brussel - Laon - Reims - Tinqueux 

Van de centrale vertrekplaats rijden we naar Laon. De hooggelegen middeleeuwse stad wordt omringd door 7 km stadsmuur en herbergt meer dan 80 historische monumenten. De prachtige gotische kathedraal met vijf indrukwekkende torens domineert. Tijdens onze wandeling hebben we oog voor de stadswallen en les grimpettes, steile weggetjes tussen de lage en de hoge stad. Na de lunch rijden we naar Reims. We bezoeken een champagnehuis en verkennen de stad met de gotische kathedraal die haar roem dankt aan haar fraaie architectuur, evenwichtige verhoudingen, prachtige glasramen van Chagall en talrijke beeldhouwwerken. Sinds de 11e eeuw werden alle Franse koningen hier gekroond. De cryptoportique, een Gallo-Romeinse zuilengalerij herinnert aan het Romeinse verleden van Reims. Vermeldenswaard is dat de kathedraal, het Palais du Tau en de basiliek Saint-Remi op de Unesco-werelderfgoedlijst staan. In de late namiddag rijden we naar ons hotel in Tinqueux. Na de kamerverdeling gaan we dineren in een restaurant in de buurt. Logies.


Dag 2 | Tinqueux - Oger - Hautvillers - Epernay - Tinqueux
Na het ontbijtbuffet rijden we naar Oger, een van de ‘grand cru-gemeenten’ van de Champagne. In Musée du Mariage worden we ondergedompeld in het huwelijksleven van onze voorouders. Naast een enorme collectie huwelijksstolpen, juwelen, meubels en andere curiosa uit vervlogen tijden, is er ook een uitgebreide verzameling aan vooroorlogse champagne-etiketten. Na ons bezoek aan dit ludieke museum, gelegen in het mooie domein van Champagne Henry de Vaugency, volgt een degustatie in hun eeuwenoude kelders. Hautvillers is de wieg van de champagne, in dit charmante dorp woonde en werkte Dom Pérignon. Na de vrije lunch bezichtigen we in de oude abdijkerk de grafsteen van de befaamde benedictijnermonnik en tijdens onze wandeling door de pittoreske straatjes hebben we vooral oog voor de opvallende smeedijzeren uithangborden. Vervolgens gaan we wijnproeven in het champagnehuis Castellane in Epernay. Terug in Tinqueux dineren we opnieuw in een restaurant op wandelafstand van ons hotel. Logies.


Dag 3 | Tinqueux - Cumières - Epernay - Verzy - Verzenay - Brussel
Deze voormiddag starten we in Cumières met een boottocht langs de oevers van de Marne. Geniet van de pittoreske kerkjes, de idyllische huizen, de flora en fauna en vooral van de wijngaarden. Tijdens de rondvaart is een bar ter beschikking met een rijk assortiment aan drank en souvenirs. Nadien volgt een proeverij bij een lokale champagneboer met gelegenheid tot aankoop aan economische prijzen. Na de lunch in Epernay maken we een rit door de Montagne de Reims tot Verzy. Hier wandelen we tot ‘les Faux’, kromme beuken in het woud van Verzy, met vormen die op zijn zachtst uitgedrukt ‘ongewoon’ zijn. Vervolgens volgt de terugrit naar België met nog een fotostop aan de Phare de Verzenay. Na een klim van 101 trappen worden we een laatste keer beloond met een adembenemend zicht van 360° op de wijngaarden, de kathedraal van Reims en de molen van Verzenay.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag, inclusief drank (1 kir, 1/2l water, 1 glas rosé of rode wijn en 1 koffie)

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen
Annulerings- en bijstandsverzekering
The Originals Boutique, Hôtel Reims-Tinqueux
www.theoriginalshotels.com
Het charmante driesterrenhotel ligt op amper 5 minuten rijden van Reims en is een ideale uitvalsbasis om de wijngaarden van de Champagne regio te ontdekken. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, ontbijtruimte, bar, fitness, sauna en hydromassagedouche. Kamerinformatie: eigentijdse en geluiddichte kamers met telefoon, led-tv, wifi, bureau, safe, koffie-/theefaciliteiten en moderne badkamer met douche, toiletartikelen en föhn. Het diner wordt genomen in een restaurant op wandelafstand van het hotel.


The Originals Boutique, Hôtel Reims-Tinqueux