De Camino Francés van Pamplona tot Santiago de Compostela - 8 dagen

Aanbod reizen > De Camino Francés van Pamplona tot Santiago de Compostela - 8 dagen >
Vanaf1399
31/08/2020

GRATIS
Wijnkelderbezoek met degustatie
Bezoek Monasterio de las Huelgas met lokale gids

 

Dag 1 | Zaventem - Bilbao - Pamplona

Bij aankomst in de luchthaven van Bilbao rijden we door naar ons hotel in Pamplona. Na de kamerverdeling trekken we het middeleeuwse centrum in. Op het enorme rechthoekige Plaza del Castillo houden we een pauze in café Iruña en zien het neoklassieke Palacio de Navarra en het 17e-eeuwse stadhuis met mooie barokfaçade. We wandelen door een wirwar van kleurrijke straten en komen langs de gotische Iglesia de San Saturnino met twee hoge torens, de Albergue de Peregrinos en de gotische okerkleurige kathedraal. Via de Calle de la Estafeta bereiken we Plaza de Toros met de arena en het standbeeld van Hemingway. Aan het Monumento al Encierro eindigt onze wandeling. Diner en logies.


Dag 2 | Pamplona - Puente la Reina - Estella - Irache - Logroño - Santo Domingo de la Calzada - Burgos
Na het ontbijt rijden we naar het middeleeuwse Puente la Reina. Het permanente komen en gaan van pelgrims, de schelpen en de wandelstokken maken deel uit van het stadsbeeld. Tijdens een korte wandeling zien we enkele architectonische juwelen zoals de Iglesia del Crucifijo en de romaanse brug over de Arga rivier. In de romaanse stad Estella bewonderen we de mooie Puente de la Cárcel over de Ega rivier, Plaza San Martín met het Palacio de los Reyes de Navarra en de op een heuvel gelegen Iglesia de San Pedro de la Rúa met haar kloostergang. Zoals eeuwenlang in het klooster van Iratxe gebeurde, wil het wijnhuis Bodegas Irache de traditie voortzetten en de pelgrims gastvrij onthalen. Na een rondleiding door het historische gebouw met de rijpingskamer, de bottelarij en het wijnmuseum volgt een degustatie. Vervolgens rijden we de lieflijke Riojastreek binnen, een heuvelachtig paradijs van wijnranken met oude dorpjes en indrukwekkende bergen op de achtergrond. Tegen de middag lunchen we in Logroño. De barokke torens van de Concatedral de Santa María de la Redonda en de spitse vieringtoren van de Iglesia de Santa María de Palacio beheersen het centrum. In Santo Domingo de la Calzada bezoeken we na onze wandeling de kathedraal die bekend is vanwege het hok met een levende kip en haan. Nadien rijden we naar Burgos. Diner en logies.


Dag 3 | Burgos
Deze voormiddag bezoeken we het Monasterio de las Huelgas. Het cisterciënzerklooster, oorspronkelijk een lustslot van de Castiliaanse koningen, is een merkwaardige mix van vroegchristelijke en Arabische stijlen. In het centrum van Burgos bezichtigen we de Arco de Santa María en het standbeeld van El Cid voor we gaan lunchen. Vervolgens ontdekken we de stad met de door arcaden omgeven Plaza Mayor, het Casa del Cordón en bezoeken de gotische kathedraal met haar rijke schatkamer. Nadien geniet u van vrije tijd. Terugrit naar ons hotel. Diner en logies.


Dag 4 | Burgos - Frómista - Carrión de los Condes - Sahagún - León
We rijden de Spaanse hoogvlakte binnen. Mooi zijn de eindeloze graanvelden tot aan de horizon. Via Castrojeriz bereiken we Frómista. We houden even halt bij een bijzondere sluis aan het Canal de Castilla voor we de romaanse Iglesia de San Martín de Tours bezoeken. In Carrión de los Condes zien we de Iglesia de Santa María del Camino met een rijk versierd portaal en de Iglesia de Santiago met het mooie Pantocrator reliëf boven de ingang. We nemen de lunch in het historische Sahagún en bezichtigen het Santuario de la Peregrina, de ruïnes van het Monasterio Real de San Benito en de Iglesia de San Tirso. Nadien rijden we naar León. Na een fotostop aan Hostal de San Marcos bezoeken we de kunstschatten in de gotische kathedraal en wandelen doorheen de Barrio Húmedo, de verkeersvrije Calle Ancha, het Palacio de los Guzmanes tot het Casa Botines van Gaudí. We besluiten de dag met een geleid bezoek aan het Panteón Real, behorend tot de basílica de San Isidoro. Diner en logies.


Dag 5 | León - Astorga - Ponferrada - Ourense
Even buiten León bezoeken we het moderne Santuario de la Virgen del Camino voor we doorrijden naar Astorga met haar imposante kathedraal en bisschoppelijk paleis van Gaudí. We nemen de lunch in Ponferrada. De stad die prat gaat op haar Tempelierskasteel, ligt in de El Bierzo vallei aan de Sil rivier en is omgeven door bergen. ‘s Namiddags rijden we Galicië binnen en houden een fotostop aan de Mirador de Pesqueiras met een mooi panorama over de Miño rivier. In Ourense wandelen we langs de unieke warmwaterbronnen Burgas en bezoeken de kathedraal met de Pórtico del Paraíso. Diner en logies.


Dag 6 | Ourense - Combarro - Cambados - Isla de La Toja - O Grove - Santiago de Compostela
Deze voormiddag ontdekken we het schilderachtig vissersdorpje Combarro met zijn traditionele graanschuren, kruisbeelden en typische Galicische paalwoningen. In de Albariño wijnhoofdstad Cambados voert een toeristisch treintje ons langs de vele bezienswaardigheden. Na de lunch rijden we naar het eiland La Toja voor een bezoek aan de Ermita de San Sebastián die volledig bedekt is met sint-jakobsschelpen. We genieten nog van een koffiepauze op het schiereiland O Grove voor we naar Santiago de Compostela rijden, het eindpunt van onze pelgrimstocht. Diner en logies.


Dag 7 | Santiago de Compostela
We besteden de ganse dag aan Santiago de Compostela dat vanwege de schoonheid van zijn monumenten op de Unesco-werelderfgoedlijst prijkt. De majestueuze kathedraal met haar barokke façade domineert de stad. Het voortdurend komen en gaan van vermoeide pelgrims maakt indruk op elke bezoeker. Binnen is de crypte met de overblijfselen van Jacobus, de grootste trekpleister. De smalle, sfeervolle straatjes rond Plaza del Taller leiden ons naar diverse pleinen met interessante bouwwerken waaronder de kloosters van San Pelayo de Antealtares en San Martín Pinario en de Iglesia de San Domingos de Bonaval. Ondertussen verneemt u alles over de betekenis van de schelpen, de oorsprong van de botafumeiro, waarom de stad ‘Compostela’ wordt genoemd... Na de lunch geniet u van een vrije namiddag. Diner en logies.


Dag 8 | Santiago de Compostela - Zaventem
Naargelang de vluchturen geniet u van vrije tijd. Op weg naar de luchthaven houden we nog een korte fotostop op Monte do Gozo bij het mooie pelgrimsmonument.

Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Vervoer met lokale autocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Fooi lokale chauffeur

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. €40

Hotels***/****
Alle superieure hotels op onze rondreis zijn heel centraal gelegen en genieten van de basisfaciliteiten zoals 24/24 receptie, lift, restaurant, bar en wifi. Daarnaast biedt elk hotel nog individuele extra’s. De kamers beschikken over tv, telefoon, radio, bureau, airco/verwarming, safe en badkamer met bad/douche en föhn.
Hotels***/****