De betoverende Minho & Douro-vallei - 8 dagen

Aanbod reizen > De betoverende Minho & Douro-vallei - 8 dagen >
Vanaf1699
16/06/2020

GRATIS
Alle toegangsprijzen voor de vermelde excursies
Boottochten zoals vermeld in het programma
Diverse proeverijen
Bezoek portkelder, inclusief proeverij
Lunch in een wijnboerderij, inclusief bezoek en wijnproeverij

 

Dag 1 | Zaventem - Porto

In Porto worden we hartelijk verwelkomd door de gids/begeleider. Na de lunch aan de kade bij de Douro bezoeken we een van de beste porthuizen, gevolgd door een heerlijke proeverij. Nadien genieten we van een panoramische cruise in een rabelo over de Douro. Vanaf het water bewonderen we het prachtige landschap en de gebouwen van Ribeira en Vila Nova de Gaia. We varen onder verschillende bruggen tot aan de monding in de Atlantische Oceaan. Nadien rijden we naar ons hotel voor diner en logies.


Dag 2 | Porto
We vertoeven de hele dag in het historische centrum met zijn opeenstapeling van kerken en kloosters, verbonden door smalle straatjes met fraai gekleurde huizen. Talloze monumenten getuigen van een roemrijk verleden: de Torre dos Clérigos, Livraria Lello, Igreja do Carmo, Praça da Liberdade, Rua Santa Catarina met het emblematische Majestic Café… We bezoeken het station São Bento met zijn typische azulejos, de Mercado de Bolhão, de barokke Igreja de Santo Ildefonso en de Sé kathedraal. We lopen bovenaan de Luis I-brug met een magnifiek zicht op de Douro, Vila Nova de Gaia en de oude stad. ’s Avonds dineren we in een restaurant in de binnenstad. Logies.


Dag 3 | Porto - Viana do Castelo - Ponte de Lima - Guimarães
Na het ontbijt rijden we naar Viana do Castelo, mooi gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de bergen. We verkennen het oude centrum met het stijlvolle Praça da República en enkele indrukwekkend versierde gebouwen. Via de visserswijk bereiken we de barokke Capela de Nossa Senhora da Agonia, de patroonheilige van de vissers. We nemen de kabellift naar Monte de Santa Luzia voor een adembenemend uitzicht op de stad en omgeving. In de romaans-byzantijnse bedevaartkerk bewonderen we de kleurrijke glasramen en het imposante altaar. Na de lunch ontdekken we het traditionele stadje Ponte de Lima, bekend om de prachtige Romeinse brug over de Lima rivier. We bezoeken de toren van de oude gevangenis en dromen weg in de straatjes van het historisch centrum. Aan de overkant van de brug wandelen we door een van de fraaie tuinen die Ponte de Lima rijk is. In de late namiddag rijden we naar Guimarães. Diner en logies.


Dag 4 | Guimarães - Braga - Peneda-Gerês
In de voormiddag maken we een stadstour door Guimarães, de eerste hoofdstad van het land. Deze plek ademt geschiedenis uit, wat we al snel merken tijdens onze wandeling door het oude centrum. We bezoeken de imposante Igreja São Francisco en het kasteel waar Afonso Henriques, de latere koning werd geboren. Te midden van al deze middeleeuwse pracht krijgt u voldoende tijd om te genieten van een typische lunch. In de namiddag bezoeken we het Santuário de Nossa Senhora de Penha op de gelijknamige berg en genieten er van een adembenemend uitzicht voor we verder rijden naar Braga, de oudste stad van Portugal. De gezellige studentenstad nodigt ons uit voor een bezoek aan het historische centrum met de indrukwekkende Sé, de oudste kathedraal van Portugal. Nadien beklimmen we de 600 trappen tot het Santuário do Bom Jesus do Monte, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben op Braga en de groene Minho. Een route door de bergen brengt ons vervolgens naar Peneda-Gerês. Diner en logies.


Dag 5 | Peneda-Gerês - Peneda-Gerês NP - Peneda-Gerês
Het Parque Nacional da Peneda-Gerês wordt gevormd door vier woeste bergketens en heeft een oppervlakte van 72.000 km². De diversiteit van de fauna en flora, afgewisseld met grillige rotsformaties, talrijke bronnen en watervallen en megalithische monumenten, zorgt voor adembenemende panorama’s en nodigt uit om te wandelen. In de voormiddag bezoeken we de Cascata do Arado en picknicken bij Miradouro Pedra Bela, een van de mooiste uitzichtpunten van de streek. In de namiddag volgen we de oude Romaanse route, die deels langs het stuwmeer van de Homem rivier loopt. Diner en Logies.


Dag 6 | Peneda-Gerês - Douro-vallei - Lamego
We reizen verder naar Vila Real, een kleine aristocratische provinciestad. Ten zuiden van deze ‘koninklijke stad’ bezoeken we het Casa de Mateus, omgeven door prachtige tuinen en een kapel. Het paleis is een schoolvoorbeeld van de Portugese barok en geeft een idee van de toch wel rijke decadente levensstijl in vroegere eeuwen. Voor we gaan lunchen in het centrum wordt u nog verrast met een lekkere proeverij. In de namiddag rijden we naar de Douro-vallei, de oudste afgebakende wijnstreek ter wereld en een van de kroonjuwelen van Europa. Glooiende heuvelruggen en steile groene flanken worden gesplitst door de onmetelijke Douro rivier. U zal zich zeker afvragen hoe het mogelijk is dat dit eindeloos, gebeeldhouwd landschap helemaal ontstaan is uit noeste handenarbeid. De regio neemt een bijna surreële vorm aan en staat samen met zijn wijncultuur op de Unesco-werelderfgoedlijst. In het charmante historische dorp Lamego bezoek we de kathedraal en het Santuário de Nossa Senhora dos Remédios voor we naar ons hotel rijden. Diner en logies.


Dag 7 | Lamego - Douro-vallei - Lamego
Vandaag verkennen we het meest ongerepte deel van de regio met een authentieke rabelo. In Pinhão bezichtigen we het station, gedecoreerd met azulejos die het verhaal van de Douro-streek uitbeelden. We lunchen in een wijnboerderij en volgen nadien het gehele productieproces van de (port)wijn. Alle opgedane kennis wordt bezegeld met een proeverij. De rest van de namiddag bent u vrij om te genieten van het zwembad, te wandelen… Op onze laatste avond dineren we in een lokaal restaurant, gekend om zijn typische streekgerechten en lekkere wijnen. Logies.


Dag 8 | Lamego - Porto - Zaventem
Naargelang de vluchturen geniet u nog van vrije tijd. Op het afgesproken uur volgt de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.


TIPS!
In Portugal is het 1 uur vroeger dan in België.
Draag comfortabele schoenen.

Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Transfer luchthaven-hotel en terug

Lokale autocar op de excursiedagen

Nederlandstalige lokale begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag (inclusief huiswijn, water en koffie)

Dag 5 en 7 in volpension

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 Fooi lokale chauffeur en begeleider/gids

Annulerings- en bijstandsverzekering

Hotels****
Verblijf in zeer comfortabele accommodaties, die zorgvuldig geselecteerd zijn, zodat u na uw bezoeken volop kunt genieten van de faciliteiten. Het diner wordt afwisselend genomen in het hotel of in een typisch lokaal restaurant. Alle hotels beschikken over 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, airco, wasserij en wifi. Daarnaast biedt elk hotel nog enkele extra faciliteiten om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Kamerinformatie: geluiddichte kamers met flatscreen-tv, telefoon, bureau, safe, minibar, airco, wifi en badkamer met douche/bad, toiletartikelen en föhn.
Hotels****