Corsica, l’île de beauté - 8 dagen (gegarandeerde afreis)

Aanbod reizen > Corsica, l’île de beauté - 8 dagen (gegarandeerde afreis) >
Vanaf1485
01/08/2020

GRATIS
Boottocht en treinrit in Bonifacio
Treinrit en museum in Corte
De Romeinse site in Aléria

Welkomstcocktail in de hotels

 

Dag 1 | Zaventem - Ajaccio

Bij aankomst in de luchthaven van Ajaccio worden we met de autocar naar het centrum gebracht. Tijdens onze wandeling door de geboortestad van Napoleon zien we het monument van de grote Corsicaan, de kathedraal waar zijn doopvont staat en het bronzen ruiterstandbeeld met zijn vier broers. Nadien rijden we naar ons hotel. Diner en logies.


Dag 2 | Ajaccio - Sartène - Bonifacio - Porto-Vecchio
Na het ontbijt rijden we naar het schilderachtige Sartène, de meest Corsicaanse stad, waar bijgeloof en vendetta een plaats hebben in het dagelijkse leven. Na ons bezoek en de vrije lunch ontdekken we Bonifacio, een van de mooiste steden van Europa. De vesting, gebouwd op 60 m hoge kalkrotsen, is uniek in het Middellandse Zeegebied. Als het weer het toelaat maken we een boottocht en aanschouwen we de adembenemende kliffen en grotten. We nemen een treintje naar de hoger gelegen oude stad en maken er een korte wandeling langs mooie pleintjes en straatjes. U geniet van vrije tijd voor we verder rijden naar Porto-Vecchio voor diner en logies.


Dag 3 | Porto-Vecchio - Col de Bavella - Zonza - Ospédale - Porto-Vecchio
In de voormiddag maken we een heerlijke rondrit door het achterland van Zuid-Corsica, de ‘Alta Rocca’. Van Solenzara naar Zonza aanschouwen we een schitterend gebergte waar de kleur van de rotswanden steeds weer verandert. Aan de Col de Larone genieten we van een grandioos panorama op de bergen. Het absolute hoogtepunt is de Col en Aiguilles de Bavella. Het vergezicht vanaf deze bergpas is onbeschrijflijk mooi. Na de lunch in Zonza vervolgen we onze route via het Ospédale massief richting zee, tot Porto-Vecchio. Als derde grootste stad van Corsica is het een aantrekkelijke badplaats met mooie kustlijn en prachtige zandstranden. Tijdens onze wandeling zien we de kerk van Saint-Jean-Baptiste, Place de la République en de oude Genuese verdedigingstorens. Diner en logies.


Dag 4 | Porto-Vecchio - Aléria - Bastia
We laten Porto-Vecchio achter ons en rijden naar Aléria voor een bezoek aan de Romeinse site en het museum. Nadien ontdekken we Corte, de historische en culturele hoofdstad van het eiland. Na de lunch volgt een rondleiding door de stad in een toeristisch treintje dat ons naar de citadel in het hooggelegen stadsdeel brengt. We bezoeken het regionaal antropologisch museum, een getuigenis van de inzet van de eilandbewoners om hun erfgoed en culturele schatten te bewaren. Diner en logies in Bastia.


Dag 5 | Bastia - Lucciana - Cap Corse - Bastia
Na het ontbijt bezoeken we de kathedraal van Lucciana, ook bekend als La Canonica. Het is de oudste kathedraal van Corsica en een meesterwerk van romaanse kunst. Verder naar Bastia met haar Genuese citadel, oude haven en Place Saint-Nicolas. In de namiddag steken we Cap Corse door met een stop op de Col de Thegime waar we een goed uitzicht hebben op zowel de oost- als de westkust. Verder via Patrimonio (befaamd om haar wijnen) naar Saint-Florent, gelegen in een prachtige baai en ingeklemd tussen het gebergte van Cap Corse, de Monte Asto en de heuvels van de Désert des Agriates. Terug naar het hotel voor diner en logies.


Dag 6 | Bastia - Île Rousse - Balagne - Calvi
We verkennen de prachtige Balagnestreek, bekend als de groentetuin van Corsica. Na een stop aan Île Rousse rijden we naar Calvi, een schitterende havenplaats in een heldere baai met bergen als decor. Na de lunch aan de pittoreske haven ontdekken we de ‘villages belvédères’ van de Balagne. Dit zijn oude dorpjes, bekend om hun mooie ligging en uitzicht zoals Corbara, het liefelijke Pigna, Aregno en Sant’ Antonino met zijn smaakvol gerestaureerde huizen. Diner en logies in Calvi.


Dag 7 | Calvi - Porto - Calanques de Piana - Ajaccio
We starten met een bezoek aan Porto en zijn rechthoekige Genuese toren. Nadien ontdekken we de wondermooie Calanques de Piana, beschermd Unesco-werelderfgoed. Een geheel van rotsnaalden in roze graniet zijn door het spel van weer, wind en water in grillige vormen geërodeerd en behoren tot de mooiste natuurtaferelen van het Middellandse Zeegebied. We nemen de lunch in Porto en rijden vervolgens naar Ajaccio via Cargèse en Sagone. Na een rondrit brengen we een tweede bezoek aan de stad. Diner en logies.


Dag 8 | Ajaccio - Zaventem
Na het ontbijt geniet u van vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.

Inbegrepen

Vlucht heen en terug
Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
Nederlandstalige begeleiding
Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag
Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. € 35

Hotels***
Verblijf in aangename hotels die zorgvuldig zijn uitgekozen in functie van de reisroute, omgeving of bezoeken. Alle hotels bieden de gasten een aangenaam verblijf in comfortabel ingerichte kamers. Iedere ochtend wordt er een lekker ontbijt geserveerd en ’s avonds een driegangenmenu.
Hotels***