Cornwall & Devon - 7 dagen

Aanbod reizen > Cornwall & Devon - 7 dagen >
Vanaf1199
07/07/2019

GRATIS
Bezoek Eden Project

 
Dag 1 | Calais - Dover - Glastonbury - Cullompton
Na de ferrytocht Calais-Dover rijden we naar Glastonbury en nemen onderweg de vrije lunch. Glastonbury is rijk aan zowel mythen als geschiedenis en daarmee een van de meest betoverende plaatsen in Europa. Al sinds het megalithische tijdperk erkend als spiritueel centrum, is het de zetel van de eerste christelijke kerk op de Britse Eilanden. Er wordt eveneens beweerd dat Glastonbury het Avalon van koning Arthur is. Het dorpje zelf ligt schilderachtig verscholen tussen een reeks fluweelgroene heuvels. Na ons bezoek aan de ruïnes van de oude abdij waar koning Arthur begraven ligt, rijden we naar Cullompton. Diner en logies.

Dag 2 | Cullompton - Launceston - Bolventor - St. Austell - Truro
Na het Engels ontbijt rijden we naar Launceston, de oude hoofdstad van Cornwall. Vandaag is het een aangenaam marktstadje tussen twee heuvels. Op de ene heuvel prijkt de 12e-eeuwse kasteelruïne. We zien enkele mooie huizen in georgiaanse stijl en de 16e-eeuwse St. Magdalenakerk met een spectaculair versierde buitenkant. Bolventor is een must voor de Daphne du Maurierfans. Tijdens haar oponthoud in de Jamaica Inn vond ze inspiratie voor haar gelijknamige roman. We bezoeken het Smugglers Museum en de Daphne du Maurier Room. Na de lunch rijden we naar het Eden Project in St. Austell. Het overdekte ecocentrum werd gebouwd in een 50 ha grote kleiput en onder reusachtige glazen koepels treffen we twee gigantische biosferen: het regenwoud en de mediterrane flora. U krijgt enkele vrije uurtjes, zodat u op eigen tempo kunt ronddwalen. In de late namiddag rijden we door naar Truro. Diner en logies.

Dag 3 | Truro - St. Ives - Land’s End - Madron - Marazion - Truro
In het voormalige vissers- en kunstenaarsdorp St. Ives, nu een badplaats van formaat, verkennen we de drie stranden, de Tate en het Barbara Hepworth Museum and Sculpture Garden. Na de lunch rijden we via de adembenemende kustweg naar Land’s End, het meest westelijke punt van Groot-Brittannië. Hier wandelen we langs de woeste kliffen tot het laatste huis van Engeland. Daarna rijden we naar Madron, waar we net buiten Trengwaiton Gardens afternoon tea drinken. Aan St. Michael’s Mount bij Marazion houden we een fotostop en bij mooi weer maken we een wandeling over de dijk naar het getijdeneiland. Terugrit naar Truro. Diner en logies.

Dag 4 | Truro - Polperro - Bodmin - Truro
In de voormiddag bezoeken we het schilderachtige smokkelaars- en havenstadje Polperro. Na onze wandeling door de nauwe steegjes met witte huizen tot de vissershaven geniet u van vrije tijd. In de namiddag bezoeken we het Victoriaanse Lanhydrock House and Gardens. Het is een van Cornwall's ultieme landhuizen waarbij het interieur een mooi beeld toont van het leven van een voorname Victoriaanse familie. U waant zich in de Engelse dramaserie Upstairs, Downstairs door de vele (bij)keukens, bediendekwartieren, slaapkamers, de Billiard en Smoking Room, en de Long Gallery. De tuin is minstens even mooi, met een eigen kapel en kerkhof. Deze avond dineren we in een lokale pub. Logies.

Dag 5 | Truro - Tintagel - Cullompton
Voor we de mooie regio verlaten, brengen we een bezoek aan de ruïnes van Tintagel Castle. Ze liggen deels op het vasteland en deels op het eiland Tintagel, dat verbonden is door een brug over een kloof. U kunt de grot van Merlijn bezoeken, de rots beklimmen naar de indrukwekkende ruïnes op een heuveltop of het dorpje verkennen. We lunchen in Exeter en verkennen de historische stad met haar levendige, moderne sfeer. We bezoeken de gotische kathedraal en wandelen nadien richting Historic Quayside met haar vele bezienswaardigheden. Voor we naar ons hotel rijden, kunt u nog genieten van een heerlijke Devon cream tea. Diner en logies.

Dag 6 | Cullompton - Dartmoor - Torquay - Brixham - Cullompton
We maken een verrassende rondrit door het prachtige Dartmoor National Park en bezoeken het Visitors Center in Princetown. Daarna bezichtigen we de Clapper Bridge in het nabije dorpje Postbridge en verkennen het pittoreske Moretonhampstead. In de namiddag rijden we naar Torquay, mooi gelegen op een heuvelachtige landtong en al sinds de 19e eeuw het vakantieoord van de Engelse aristocratie. Als het weer het toelaat, varen we met de boot naar Brixham, een schilderachtig en sfeervol stadje. Vanop zee is er een mooi zicht op de unieke en grillige rotsformatie van Torbay. Diner en logies.

Dag 7 | Cullompton - Winchester - Dover - Calais
We nemen afscheid van deze unieke regio en rijden naar Dover voor de ferrytocht naar het vasteland. Onderweg houden we nog halt in Winchester, bekend om zijn 12e-eeuwse kathedraal en imposante Great Hall met de ronde tafel van koning Arthur. Een mooie afsluiter van deze boeiende reis!

 

TIPS!
U dient uw uurwerk één uur terug te draaien
Het betaalmiddel is Britse pond (GBP)
Vergeet uw wandelschoenen niet.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Overtocht Calais/Dover en terug

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. £60

Padbrook Park Hotel Devon
www.padbrookpark.co.uk
Het elegante hotel ligt in prachtig aangelegde tuinen aan de rand van Exeter. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, tuin, terras, fitness, wellness, minigolf, wasserij, verwarming en wifi. Kamerinformatie: ruime kamers met tv, telefoon, bureau, koffie-/theefaciliteiten, verwarming, wifi en badkamer met bad/douche en föhn.

Padbrook Park Hotel Devon
The Alverton hotel Cornwall

www.thealverton.co.uk
Als enig viersterrenhotel in Truro is The Alverton gevestigd in een monumentaal 19e-eeuws pand met gebogen glasramen. Faciliteiten: 24/24 receptie, restaurant, bar, tuin, terras, wasserij, fietsverhuur en wifi. Kamerinformatie: ruime en comfortabele kamers met flatscreen-tv, telefoon, radio, koffie-/theefaciliteiten, bureau, kluis, strijkvoorzieningen, verwarming, wifi en badkamer met douche/bad en föhn.


The Alverton hotel Cornwall