Charmante kleuren & cultuur in Alentejo - 8 dagen

Aanbod reizen > Charmante kleuren & cultuur in Alentejo - 8 dagen >
Vanaf1515
13/09/2020

GRATIS
Alle toegangsprijzen voor de vermelde excursies
Boottocht op de Rio Mira
Bezoek wijnboerderij met proeverij
Bezoek olijfolieproducent met proeverij

 

Dag 1 | Zaventem - Lissabon - Portalegre

In Lissabon wordt u verwelkomd door uw Nederlandstalige gids/begeleider en naar Portalegre gebracht, een kleine historische stad in Alto Alentejo. Alleen al haar ligging tussen de Serra de São Mamede, de glooiende gouden velden en de dichte weelderige bossen, is adembenemend. Deze voormalige strategische stad nabij de Spaanse grens, was tijdens de renaissance bijzonder welvarend. Dat blijkt ook uit de rijke barokarchitectuur in de oude stadskern, waar het heerlijk wandelen is. Een bezoek aan het kasteel, een tapijtmuseum en de kathedraal loont zeker de moeite. Diner en logies.


Dag 2 | Portalegre - Castelo de Vide - Marvão - Portalegre
Na het ontbijt ontdekken we het charmante middeleeuwse vestingstadje Castelo de Vide, het ‘Sintra’ van Alentejo. Kuierend door de steegjes zien we de prachtige Joodse wijk met de oudste synagoge van Portugal en vele bijzondere deurportalen. Het elegante Praça Dom Pedro V is omringd door barokke gebouwen en kerken en het oude gemeentehuis. Na ons bezoek aan het kasteel, rijden we naar Marvão, op de hoogste toppen van de Serra de São de Mamede gelegen. Na de lunch bezoeken we de imposante middeleeuwse burcht en genieten van een buitengewoon panorama over de vlakte en het gebergte. ’s Avonds smullen we van de lokale gastronomie in een typisch restaurant. Logies.


Dag 3 | Portalegre - Elvas - Vila Viçosa - Estremoz - Évora
Elvas is de meest versterkte stad van Europa. De stervormige ommuring behoort tot de best bewaarde stadswallen van Europa. In het gezellig centrum herinneren de architectuur en straatnamen aan 500 jaar Moorse overheersing. Een ander opvallend bouwwerk is het 8 km lange aquaduct, dat de stad voorzag van drinkwater. Vila Viçosa is een museumstad met grote historische gebouwen van wit marmer, de Igreja da Conceiçao met mooie azulejos, de stadspoort 'Porta dos Nos' en een imposant paleis uit de 16e eeuw. We bezoeken een steengroeve, waar de meest pure marmer ontgonnen wordt. Middenin ‘de prinses van de Alentejo’ met haar monumentale pracht genieten we nadien van de lekkere regionale keuken. In de namiddag ontdekken we de witte stad Estremoz, bekend om haar excentrieke bonecos. De middeleeuwse bovenstad wordt gedomineerd door de 13e-eeuwse 'Toren der Drie Kronen' van het voormalige kasteel, de Capela da Rainha Santa en de Igreja de Santa Maria. Onderweg naar Évora doen we nog een fabriekje aan waar kurk verwerkt wordt tot de meest uiteenlopende gebruiks-, decoratie- en kunstvoorwerpen. Diner en logies.


Dag 4 | Évora - Reguengos de Monsaraz - Évora
Vandaag besteden we aandacht aan Évora, de oudste stad van Portugal en een waar openluchtmuseum. Het is een van de charmantste en stijlvolste steden van Portugal. Binnen de vestingmuren liggen de gotische kathedraal, de Romeinse tempel, het Convento dos Loios en de Igreja São Francisco met de macabere Capela dos Ossos, bekleed met schedels en botten van 5000 mensen. Na de lunch rijden we naar het omwalde sprookjesdorp Reguengos de Monsarraz, met zijn imposante burcht die 360° uitzicht biedt over de omringende vlakte en het grootste stuwmeer van Europa. De regio staat bekend om haar kwaliteitswijnen. Tijdens een rondleiding door de wijngaarden van een van de meest typische quintas van de streek, wordt het proces van de wijnproductie haarfijn uitgelegd en bezegeld met een proeverij. Diner en logies.


Dag 5 | Évora - Beja
Na het ontbijt bezichtigen we een van de grootste en oudste steencirkels van Europa, de ‘Cromeleque dos Almendres’. De dubbele steencirkel, opgebouwd uit 95 eivormige megalieten, ligt bovenop een heuvel, middenin een golvend landschap met kurkeiken; het uitzicht is prachtig. Nadien rijden we naar Beja. In het historische centrum proeven we van de lokale gastronomie en bezoeken het Museu Reinha Dona Leonor, ondergebracht in een oud klooster. We snuiven er de geur op van het liefdesdrama dat zich binnen de heilige muren afspeelde en waarover in de befaamde Lettres Portugaises wordt verhaald. Op Praça da República zien we een pelourinho en de Igreja da Misericórdia voor we een kijkje nemen in het kasteel met zijn imposante donjon. Diner en logies.


Dag 6 | Beja - Vila Nova de Milfontes
Naast de kurk- en wijnproductie staat Alentejo bekend voor haar olijfolie. Bij een van Portugals meest gerenommeerde producenten wordt het gehele proces uitgelegd en kunnen we verschillende soorten olijfolie proeven. Rond de middag komen we aan in het pittoreske kustdorpje Vila Nova de Milfontes, middenin het enorme Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. Na de lunch bezoeken we het centrum en maken een rustige boottocht waarbij we genieten van de typische fauna en flora. Diner en logies.


Dag 7 | Vila Nova de Milfontes - Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina - Vila Nova de Milfontes
Vandaag verkennen we de woeste kustlijn van de Costa Vicentina. De bus brengt ons naar Nascedios waar we een deel van ‘het pad van de vissers’ (ca. 4 km) bewandelen. We komen langs duinen met hun typische en diverse vegetatie, steeds met een adembenemend zicht op de Atlantische Oceaan. Na de lunch in het kustdorpje Almograve bezoeken we de vuurtoren van Cabo Sardão, met uitkijk op de ruige kustlijn en de trekvogels met hun nesten op toppen van de hoge rotsen. We eindigen op een terrasje met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Diner en logies.


Dag 8 | Vila Nova de Milfontes - Alcácer do Sal - Lissabon
Na het ontbijt rijden we richting Lissabon. Onderweg lunchen we in Alcácer do Sal, een gezellig dorpje aan de oever van de Sado rivier voor we verder rijden naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.


TIPS!
In Portugal is het 1 uur vroeger dan in België.
Draag comfortabele schoenen.

Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Transfer luchthaven-hotel en terug

Lokale autocar op de excursiedagen

Nederlandstalige lokale begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag (inclusief drank, koffie/thee)

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Fooi lokale chauffeur en gids

Annulerings- en bijstandsverzekering

Hotels***/****
Tijdens deze mooie rondreis verblijven we in superieure hotels die zorgvuldig zijn uitgekozen in functie van de reisroute, de omgeving en de bezoeken. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, airco, wifi, wasserij en strijkservice. Kamerinformatie: De geluiddichte kamers zijn voorzien van tv, telefoon, minibar, bureau, safe, wifi, airco en badkamer met douche/bad en föhn. Daarnaast biedt elk hotel nog zijn eigen faciliteiten aan zoals zwembad, wellness, terras...
Hotels***/****