Bretagne, een wereld apart - 5 dagen

Aanbod reizen > Bretagne, een wereld apart - 5 dagen >
Vanaf835
25/07/2019

GRATIS
Boottocht in Saint-Malo


Dag 1 | Brussel - Rouen - Saint-Malo
Van de centrale opstapplaats rijden we naar Rouen, de historische hoofdstad van Normandië met honderd klokkentorens. Jeanne d'Arc en de Rue de l'Horloge zijn de twee symbolen van Rouen. We lunchen in het gezellige centrum en wandelen door de middeleeuwse straten met de prachtige kathedraal en de typische Normandische vakwerkhuizen. Daarna rijden we naar Saint-Malo voor diner en logies.

Dag 2 | Saint-Malo - Mont Saint-Michel - Dinan - Saint-Malo
Vandaag staat in het teken van de baai van Mont Saint-Michel, opgenomen op de Unesco-werelderfgoedlijst. Het kleine rotsachtige schiereiland bij Avranches is een van Frankrijks meest iconische trekpleisters. U krijgt de gelegenheid om de abdij, een meesterwerk uit de middeleeuwen, op eigen tempo te bezoeken. De op drie verdiepingen gebouwde gasten- en ridderzalen, het klooster en de refter, vormen samen La Merveille. U kunt ook ronddwalen in het middeleeuwse dorpje met zijn pittoreske huisjes en straatjes, tal van restaurants en souvenirwinkels. Na de lunch rijden we naar het schilderachtige Dinan, een van de mooist bewaarde middeleeuwse stadjes van Bretagne. Omsingeld door bijna 3 km stadswallen torent Dinan met zijn kasteel uit de 14e eeuw trots boven de Rance rivier uit. We kuieren langs het jachthaventje, de vakwerkhuizen, de basiliek St-Sauveur, de steile Rue du Jerzual en beklimmen de omwallingen waar een machtig beeld van de omgeving zich ontvouwt. Over de dam van de grootste getijdencentrale van Europa rijden we terug naar Saint-Malo. Diner en logies.

Dag 3 | Saint-Malo
Deze voormiddag bezoeken we de rederswoning ‘Demeure de Corsaire’. In het 18e-eeuwse piratenhuis, dat geklasseerd is als nationaal erfgoed, zien we ondermeer de appartementen, de verborgen trappen, de gevangeniskelders van tijdens de revolutie, een collectie wapens en koffers van piraten. Ondertussen vernemen we de geschiedenis van de piratenstad tussen de 17e en 20e eeuw. In de namiddag maken we een boottocht in de baai van Saint-Malo met mooie uitzichten op de stad, Saint-Servan, de waterkrachtcentrale van Rance, de maagd van Bizeux, Dinard, de punt van Moulinet, het strand van L'Ecluse, het eiland van Cézembre en het fort van la Conché. Daarna dolen we rond in de historische stadskern. Vanaf de oude stadswallen is er een prachtig panorama op de baai van Saint-Malo met het fort van Vauban, dat alleen bij laag water bereikbaar is. Nadien geniet u van vrije tijd. Diner en logies.

Dag 4 | Saint-Malo - Cancale - Dinard - Saint-Malo
Na het ontbijt rijden we naar Cancale, een klein stadje dat door zijn oesters en mosselen tot ver buiten de grenzen bekend is. Het komen en gaan van boten, het werk van de oesterkwekers en het ritme van het getij zorgen voor de levendigheid in de haven en op de kades. De baai van Mont Saint-Michel is rijk aan plankton dat de oesters hun typische smaak geeft. U kunt dit zelf ervaren op de markt, waar u een heerlijk bord kunt delen met uitzicht op de schitterende Mont Saint-Michel. In de namiddag vertoeven we in Dinard, met haar mooie villa’s uit de Franse belle epoque. Als parel van de Smaragdkust, nodigt de elegante badplaats ons uit voor een ontspannen wandeling op de Promenade du Clair de Lune. Ten westen van Dinard ontdekken we nadien de badplaatsen Saint-Lunaire en Saint-Briac, die een schitterend uitzicht bieden over de Côte d’ Émeraude. Veel kunstschilders, zoals Auguste Renoir en Henri Rivière, vonden hier inspiratie. In de late namiddag rijden we terug naar Saint-Malo. Diner en logies.

Dag 5 | Saint-Malo - Dol-de-Bretagne - Honfleur - Brussel
Voor we Bretagne achter ons laten, houden we nog een korte fotostop aan de Menhir de Champ-Dolent bij het middeleeuwse stadje Dol-de-Bretagne. Op de middag lunchen we in Honfleur, een op en top charmant havenstadje met een unieke oude stadskern en prachtig ingesloten jachthaventje. Daarna rijden we terug naar België met onderweg de gebruikelijke stops.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. € 20

Hôtel Escale Oceania Saint-Malo (of gelijkwaardig)
www.oceaniahotels.com
Escale Oceania Saint-Malo ligt aan het strand van Sillon en op 750 m van de schitterende ommuurde binnenstad, waar u via het strand of de promenade in enkele minuten naar toe wandelt. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, tuin, terras, verwarming, stomerij, strijkservice, fitness en wifi. Kamerinformatie: moderne kamers met flatscreen-tv, radio, telefoon, airco, verwarming, bureau, kluis, bureau, wifi, fietsverhuur en badkamer met bad/douche en föhn. Er zijn geen triple kamers beschikbaar.


Hôtel Escale Oceania Saint-Malo (of gelijkwaardig)