Bourgondië - 6 dagen

Aanbod reizen > Bourgondië - 6 dagen >
Vanaf840
24/06/2019 - 16/09/2019

GRATIS
2 wijnproeverijen
Proeverij van Bourgondische kazen
Bezoek Hospice de Beaune


 
Dag 1 | Brussel - Auxerre - Dijon
Via Reims en Troyes rijden we naar Auxerre, de bakermat van de chabliswijn. Na de lunch verkennen we de oude binnenstad met de gotische kathedraal St-Etienne, de vakwerkhuizen, de uurwerktoren en enkele mooie standbeelden en uithangborden. Daarna rijden we door de vallei van de Yonne via Clamecy naar Dijon. Diner en logies.

Dag 2 | Dijon - Vézelay - Fontenay - Flavigny-sur-Ozerain - Dijon
Opklimmend uit het dal van de Cure in het noorden van de Morvan, ligt het schilderachtige dorp Vézelay dat gedomineerd wordt door de basiliek Ste-Madeleine, een van de grootste cultuurschatten van Bourgondië. Na ons bezoek en de lunch rijden we naar het cisterciënzerklooster in Fontenay. De schitterende romaanse kloostergebouwen hebben meer dan acht eeuwen getrotseerd en zijn in perfecte staat. In het romantische Flavigny-sur-Ozerain, dat decor stond voor de Brits-Amerikaanse film Chocolat slingeren sfeervolle steegjes tussen de woningen uit de middeleeuwen en renaissance. Het dorp is eveneens bekend om de anijssnoepjes Anis de Flavigny. Er zijn een twaalftal verschillende smaken, van de zwarte bes tot het viooltje. Terugrit naar Dijon. Diner en logies.

Dag 3 | Dijon - Autun - Mont Beuvray - La Rochepot - Dijon
De Morvan is een prachtig stuk natuur waar dorpjes, velden, bossen, rivieren en meren een lieflijk geheel vormen. Het is het groene hart van de Bourgondië. We bezoeken de historische stad Autun met de prachtige kathedraal St-Lazare uit de 12e eeuw en het Musée Rolin waar diverse Gallische en Gallo-Romeinse objecten tentoongesteld staan. Vooral het beroemde romaanse beeldhouwwerk de verzoening van Eva trekt onze aandacht. Na de lunch ontdekken we de archeologische vindplaats van Bibracte op de top van de Mont Beuvray. Het is de grootste Keltische site in Europa en een herinnering aan de confrontaties tussen de Gallische koning Vercingetorix en Julius Caesar. In het bijhorende museum geven maquettes, beeldmateriaal en reconstructies het dagelijks leven van de Kelten weer. Op de terugweg naar Dijon gaan we wijn proeven aan de voet van het kasteel van La Rochepot. Diner en logies.

Dag 4 | Dijon - Vougeot - Brochon - Dijon
Deze voormiddag besteden we aandacht aan Dijon, de gewezen hoofdstad van de hertogen van Bourgondië. Vele monumenten getuigen van haar woelige geschiedenis: de kathedraal St-Bénigne, de gotische kerk Notre-Dame, de kapel van de karmelieten en de Place de la Libération, met het indrukwekkende Palais des Ducs et des Etats de Bourgogne waar we de praalgraven van de hertogen Filips de Stoute en Jan zonder Vrees zien. Dijon is een stad om in rond te dwalen, langs talloze patriciërshuizen met gracieuze binnenhoven, langs winkeltjes en over pleintjes. De prachtige overdekte markthal, ontworpen door Gustave Eiffel, ligt middenin het centrum van Dijon. ‘s Namiddags bezoeken we Clos de Vougeot, een ommuurde wijngaard met bijhorend kasteel en in Brochon proeven we wijn en Bourgondische kazen. Terug in Dijon brengen we nog een interessant bezoek aan de Mozesput van Claus Sluter in het voormalige kartuizerklooster Chartreuse van Champmol. Diner en logies.

Dag 5 | Dijon - Beaune - Dijon
Vandaag ontdekken we Beaune, de Bourgondische wijnhoofdstad. Het ommuurde centrum is een lust voor het oog. De grootste trekpleister is zonder meer het wereldberoemde Hospices de Beaune. Als we door de poort van de sobere gevel wandelen, schitteren de kleuren van polychrome daken, prachtige galerijen, wervelende windhaantjes en fijn versierde torentjes. Het is een voorbeeld van middeleeuwse architectuur en herbergt de beroemde polyptiek het laatste oordeel van Rogier van der Weyden. Aansluitend maken we een rondrit met een toeristisch treintje door de prachtige binnenstad. Na de lunch volgt een stadswandeling en zien we de vestingmuren, de basiliek Notre-Dame, merkwaardige herenhuizen, prachtige vakwerkhuizen en het Musée du Vin de Bourgogne. Ook de talrijke etalages zijn mooi om te zien. U geniet van vrije tijd om de vele lekkernijen te leren kennen en aan te kopen. Terugrit naar Dijon. Diner en logies.

Dag 6 | Dijon - Bussy-le-Grand - Brussel
We verlaten Dijon en rijden naar Bussy-le-Grand voor een bezoek aan het kasteel van Bussy-Rabutin met zijn fraai ingericht interieur en compleet beschilderde muren, voorzien van enigszins gewaagde commentaren. Daarna volgt de terugrit naar België met onderweg de gebruikelijke stops.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. € 65

Hotel ibis Styles Dijon Central (of gelijkwaardig)
www.ibis.com
Het driesterrenhotel ligt in een historisch gebouw in het hart van de oude stad en biedt een stijlvolle inrichting en gastvrije sfeer. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, kluis, wifi, airco, wasserij en stomerij. Kamerinformatie: lcd-tv, radio, telefoon, bureau, wifi, airco en badkamer met bad/douche en föhn (bij de receptie). Er zijn geen triple kamers beschikbaar.


Hotel ibis Styles Dijon Central (of gelijkwaardig)