Bonn - 3 dagen 2020

Aanbod reizen > Bonn - 3 dagen 2020 >
Vanaf349
14/08/2020 - 30/10/2020

GRATIS
Romantische boottocht op de Rijn

 

Dag 1 | Brussel - Keulen - Bonn

Vanuit de centrale opstapplaats rijden we naar Keulen, de oudste stad van Duitsland, gelegen aan de Rijn. We verkennen de gezellige Altstadt en bezichtigen de reusachtige kathedraal met slanke gotische torens en prachtig glas-in-loodramen. Achter de dom wandelen we over de indrukwekkende stalen Hohenzollernbrücke die een fantastisch uitzicht biedt op de Rijn en skyline van Keulen. In de namiddag rijden we naar Bonn. Na een stadsrondrit maken we een wandeling in het historische centrum langs de romaanse Münsterbasiliek, het Altes Rathaus en het Beethoven monument. Vanaf het oude tolhuis hebben we een magnifiek panorama over de Rijn, met aan de overkant het Zevengebergte. Diner en logies.


Dag 2 | Bonn - Remagen - Bonn
Na het ontbijtbuffet volgt een interessante Beethoven-wandeling. We bezoeken verschillende locaties die zijn leven en werk weerspiegelen: de gotische Remigiuskerk met zijn doopvont, het Beethovenmonument op de Münsterplatz, de ‘Beethon’ sculptuur voor de Beethovenhal en zijn geboortehuis die de omvangrijkste Beethovenverzameling ter wereld herbergt waaronder schilderijen, portretten, strijkinstrumenten en hoorbuizen. Ook het oude kerkhof met het graf van Beethovens moeder, de neoklassieke dans- en concertzaal La Redoute waar Beethoven ooit speelde voor Haydn en het Lippesches paleis uit de 18e eeuw, trekken onze aandacht. Rond de middag schepen we in voor een bijzondere boottocht door het romantische Rijndal. We hebben een mooi uitzicht op Bonn en varen langs burchten, steile wijnbergen en hoge rotsen. We nemen de lunch aan boord voor we aan wal gaan in Remagen. Terug in Bonn geniet u van vrije tijd in het centrum. Diner en logies.


Dag 3 | Bonn - Königswinter - Brühl - Brussel
In de voormiddag rijden we door het vulkanische Zevengebergte naar Königswinter. We maken een aangename wandeling door de Altstadt en over de fraaie Rijnpromenade. Nadien bezoeken we het charmante sprookjeskasteel Drachenburg. Het is een prachtig voorbeeld van een neogotisch kasteel en biedt een schitterend panorama op de Rijnvallei. Na de lunch staat Schloss Augustusburg in Brühl, op het programma. Dit meesterwerk van rococo was de geliefde verblijfplaats van de keurvorst en aartsbisschop van Keulen, Clemens August, en staat op de Unesco-werelderfgoedlijst. Na ons bezoek rijden we richting België met onderweg de gebruikelijke stops.


Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Lokale gids in Bonn

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. € 25

Toeristenbelasting

Maritim Hotel Bonn****
Het elegante Maritim hotel ligt tussen de museumwijk en de rivier de Rijn. Het is een ideale locatie voor een bezoek aan de voormalige hoofdstad van West-Duitsland. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, terras, airco, verwarming, stomerij, schoenpoetsen, strijkservice, binnenzwembad, wellness, fitness, speeltuin, fietsverhuur en wifi. Kamerinformatie: flatscreen-tv, telefoon, minibar, bureau, airco, verwarming, safe, wifi en een comfortabele badkamer met bad/douche en föhn.
Maritim Hotel Bonn****