Boedapest - 4 dagen

Aanbod reizen > Boedapest - 4 dagen >
Vanaf549
04/07/2019 - 07/11/2019

GRATIS
Bezoek aan de Matthiaskerk, het Vissersbastion en het Hongaars parlement

 
Dag 1 | Zaventem - Boedapest
Bij aankomst in Boedapest worden we naar ons hotel gebracht. Na de kamerverdeling trekken we richting Joodse wijk en via de synagoge wandelen we tot de grote markthallen uit 1897. Opgetrokken in jugendstil, is het een lust voor het oog. De lekkere en goedkope hapjes die worden aangeboden, zijn een goede hongerstiller. In de namiddag wandelen we door de toeristische Váci utca, de grootste winkelstraat van Boedapest. Op het plein Vörösmarty tér zien we een van de grootste en meest traditionele koffiehuizen van Europa, Café Gerbeaud. We bezichtigen de schitterende neoklassieke St. Stefanusbasiliek waarvan de bouw maar liefst een halve eeuw in beslag nam en in de Andrássy út boulevard lopen we voorbij de indrukwekkende opera. We eindigen onze wandeling aan het neogotische Hongaars parlement, dat na de Houses of Parliament in Londen, het grootste van Europa is. Tijdens ons bezoek aan het interieur zien we de adembenemende trappenhallen, vergaderruimtes en paradezaal met de Hongaarse kroonjuwelen. Terug in het hotel kunt u zich opfrissen voor u vrij gaat dineren in een van de vele restaurants die de stad rijk is. Logies.

 

Dag 2 | Boedapest
Na het ontbijt steken we de Donau over via de Kettingbrug en nemen de kabelbaan naar de burchtheuvel. De ommuurde stad met tientallen historische gebouwen, kerken en smalle steegjes is letterlijk en figuurlijk de eyecatcher van Boedapest! We wandelen rond het barokke koninklijk paleis en in de tuin met haar mooie beelden en fonteinen, die een prachtig uitzicht over de Donau biedt. We bezoeken de 13e-eeuwse Matthiaskerk met haar kleurrijke interieur en het pittoreske Vissersbastion. Nadien geniet u van vrije tijd in de burchtwijk met haar diverse koffiehuizen en restaurants. Na de lunch nemen we de tram naar de Gellértberg, vanwaar we een mooi panorama hebben over de stad en omliggende heuvels. We nemen een kijkje bij het Gellért bad, ooit het meest prestigieuze badhuis van Boedapest en keren terug naar Pest via het bevrijdingsmonument en de Elisabethbrug. Vrij diner en logies.

 

Dag 3 | Boedapest
We nemen de metro tot het Heldenplein met het millenniummonument, dat in 1896 werd onthuld ter ere van het 1000-jarige bestaan van Hongarije. Nadien maken we een ontspannen wandeling door het enorme stadspark Városliget met zijn vele bezienswaardigheden, waaronder het slot Vajdahunyad en het badhuis Széchenyi. Na de lunch bezoeken we het Terror Háza Múzeum, dat herinnert aan de bloedige repressieve periodes die Hongarije onder het fascisme en communisme doormaakte. De rest van de namiddag geniet u van vrije tijd. Vrij diner en logies.

 

Dag 4 | Boedapest - Zaventem
Na het ontbijt geniet u van een vrije dag. U kunt een rustige fietstocht maken op het Margaretha-eiland, 2,5 km lang en 500 m als grootste breedte. Wie het rustiger wil houden, kan een boottocht maken op de Donau. In de loop van de namiddag verzamelen we aan het hotel voor de transfer naar de luchthaven.

 

TIPS!
Het betaalmiddel is Forint (HUF).
De beste koers verkrijgt u door geld af te halen bij een van de vele geldautomaten die de stad telt.
In de meeste hotels, winkels en restaurants kunt u met de gangbare creditcards betalen.
Voorzie stevige stapschoenen.


Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Transfer luchthaven-hotel en terug

Nederlandstalige begeleiding

Verblijf op basis van kamer en ontbijt

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: 8000 HUF (€ 25)

Star Inn Budapest Centrum
starinnhotels.com
Dit hotel in het hart van Boedapest ligt op 400 m van het operagebouw. Het biedt een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis internet. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, ontbijtrestaurant, bar, tuin, terras, airco, verwarming, wifi en schoenpoetsen. Kamerinformatie: De kamers zijn ingericht in warme kleuren en uitgerust met lcd-tv, telefoon, bureau, wifi, kluis, verwarming, airco en comfortabele badkamer met douche en föhn.


Star Inn Budapest Centrum