Basel, Zürich, Luzern & Bern - 5 dagen

Aanbod reizen > Basel, Zürich, Luzern & Bern - 5 dagen >
Vanaf845
12/09/2019

GRATIS
Boottocht op het Vierwoudstrekenmeer
Bezoek Zentrum Paul Klee

 

 
Dag 1 | Brussel - Basel - Aargau
We rijden naar Basel met onderweg de gebruikelijke stops. Bij aankomst bezoeken we het Museum Tinguely, gewijd aan het leven en werk van de belangrijke Zwitserse schilder en beeldhouwer Jean Tinguely. De permanente expositie leidt ons langs beweegbare mechanische sculpturen. Het mooie gebouw werd ontworpen door de architect Mario Botta en vertoont afwisselende ruimtestructuren, die qua dimensie en sfeer ingaan op de verschillende series van kunstwerken. Nadien rijden we door naar ons hotel in het kanton Aargau. Diner en logies.


Dag 2 | Aargau - Zürich - Aargau
We vertoeven de hele dag in de culturele metropool Zürich met haar fraai gerestaureerd middeleeuws centrum, aan de oevers van de Limmat rivier en het meer van Zürich. We beginnen onze wandeling bij het vredige parkje Lindenhof, gelegen op een helling midden in de stad. Pittoreske straatjes en steegjes lopen langs de St-Peterskerk naar de Münsterhof met gotische torentjes en fraaie geveltjes uit de 13e eeuw. We bezichtigen de Fraumünster met haar prachtige glas-in-loodramen van Chagall en het neogotische stadhuis. Aan de Limmatquai liggen middeleeuwse gildehuizen, waarin restaurants traditionele Zwitserse kost aanbieden. We steken de rivier over en komen in de gezellige historische wijk Niederdorf met de Grossmünster, het stadhuis en de Neumarkt. Na de lunch geniet u van een vrije namiddag. Het fraaie Kunsthaus dat onder meer werken van Munch, Chagall en Picasso herbergt, is zeker een bezoek waard. Ook het Centre Le Corbusier dat helemaal gewijd is aan de gelijknamige architect, loont de moeite. Terugrit naar ons hotel voor diner en logies.


Dag 3 | Aargau - Luzern - Aargau
Na het ontbijt rijden we naar Luzern voor een bezoek aan de schilderachtige oude stad. We starten aan de 14e-eeuwse houten overdekte Kapelbrug met mooie plafondschilderingen die de oude en nieuwe stad met elkaar verbindt. We wandelen door gezellige straatjes, langs de Hofkerk St-Leodegarius met haar bijzondere façade, naar het leeuwenmonument, voor velen het treurigste stuk steen van de wereld. Verder langs de oude Museggmuur, met in een van de torens een uurwerk dat één minuut voor alle andere uurwerken slaat. Voorbij Muhlenplatz steken we de Reuss rivier over via de 15e-eeuwse Spreuerbrug waar we een goed uitzicht hebben op de oude watertoren. We lopen nog langs het renaissance paleis van Ritter om bij de Jezuïetenkerk te eindigen. Na de lunch gaan we aan boord van een nostalgische stoomboot voor een rondvaart op het schilderachtige Vierwoudstrekenmeer. Terugrit naar ons hotel voor diner en logies.


Dag 4 | Aargau - Bern - Aargau
We ontdekken de mooie hoofdstad Bern. In de voormiddag vertoeven we in de oude binnenstad, geklasseerd als Unesco-werelderfgoed. We zien de bekende berenkuil, de gotische Munsterkerk, de Bundesplatz met het parlementsgebouw, de Marktgasse met 17e en 18e-eeuwse huizen en mooie fonteinen, de Zytglogge-toren en de 6 km lange arcades met veel exclusieve winkels. Na de lunch bezoeken we het Zentrum Paul Klee aan de rand van de stad. Het bevat wereldwijd de grootste verzameling werken van Klee, die tot de belangrijkste kunstenaars van de 20e eeuw gerekend wordt. Terugrit naar ons hotel voor diner en logies.


Dag 5 | Aargau - Ronchamp - Brussel
Na het ontbijt vangen we de terugreis aan. In Frankrijk brengen we nog een bezoek aan de kapel van Notre-Dame-du-Haut in Ronchamp, beroemd om haar bijzondere vormgeving door Le Corbusier. Nadien rijden we huiswaarts met onderweg de gebruikelijke stops.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. CHF 45 - € 10

Hotel***sup
Centraal gelegen tussen de vier steden is Aargau met zijn groene heuvels een aangenaam kanton om in te vertoeven na uw daguitstap. We verblijven in een zeer goed middenklasse hotel. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar en wifi. Kamerinformatie: tv, telefoon, bureau, wifi, kluis en badkamer met bad/douche en föhn.