Apulië met een blik op Basilicata - 8 dagen

Aanbod reizen > Apulië met een blik op Basilicata - 8 dagen >
Vanaf1219
02/09/2019

GRATIS
Welkomstdrank
Bezoek kathedraal Trani
Bezoek kathedraal Bari
Bezoek aan olijfoliefabriek met proeverij
Lokale gids in Matera en Taranto

 
Dag 1 | Zaventem - Bari/Brindisi - Alberobello
Bij aankomst in Puglia rijden we naar ons hotel in Alberobello. Na de kamerverdeling en een welkomstdrank kunt u het hotel en de omgeving verkennen. Diner en logies.


Dag 2 | Alberobello - Trani - Castel del Monte - Bari - Alberobello
Deze voormiddag bezoeken we Trani. Het pittoreske stadje aan de Adriatische Zee is een toeristische trekpleister met mooie gebouwen en kerken, een haven en een imposant Castello Svevo. We bezoeken de romaanse kathedraal, die letterlijk tegen het water aan gebouwd lijkt te zijn en eigenlijk bestaat uit drie kerken. Het water weerkaatst het licht van de witte muren en creëert een heel apart effect waardoor deze kathedraal een van de meest unieke bouwwerken van Italië mag genoemd worden. Vooral de fraai bewerkte bronzen poort trekt onze aandacht. We komen ook voorbij mooie paleizen en de Ognissanti kerk, gebouwd in de 13e-eeuw door de Tempeliers. We nemen de lunch aan de haven en rijden vervolgens naar Castel del Monte voor een bezoek aan de uniek gelegen achthoekige burcht uit de 13e eeuw, ooit de zomerresidentie van keizer Frederico II en een inspiratiebron voor Umberto Eco’s film The name of the Rose. Nadien ontdekken we Bari, de hoofdstad van Puglia. In de oude binnenstad met haar smalle straatjes zien we historische monumenten waaronder de kathedraal en het Castello Normanno-Svevo. We bezoeken de mooie romaanse basiliek van St. Nicolaas met in de crypte zijn stoffelijke resten. Diner en logies in Alberobello.


Dag 3 | Alberobello - Martina Franca - Ostuni - Cisternino - Alberobello
Na het ontbijtbuffet rijden we naar het elegante Martina Franca, omsloten door oude verdedigingsmuren. De historische binnenstad is een mooi voorbeeld van barokke kunst met majestueuze gebouwen en monumentale kerken. Vooral Piazza XX Settembre met de Arco di Sant’ Antonio, het 17e-eeuwse Palazzo Ducale en de prachtige Collegiata di San Martino met imposante barokke façade en in het interieur verschillende rijk gedecoreerde altaren, zijn grote trekpleisters. Daarna staat het schilderachtige Ostuni op het programma. Het witte stadje strekt zich uit over verschillende heuvels en wordt omgeven door enorme olijfplantages waartussen karakteristieke trulli staan. In Cisternino bezoeken we een olijfoliefabriek, gevolgd door een proeverij. We maken een korte wandeling en doen een terrasje voor we terugrijden naar Alberobello. Diner en logies.


Dag 4 | Alberobello - Lecce - Otranto - Alberobello
We ontdekken Lecce, een van de mooiste barokke steden van Zuid-Italië. We zien de Piazza Sant'Oronzo met resten van een Romeins amfitheater, de Santa Croce en de Piazza del Duomo als een van de mooiste pleinen van Zuid-Italië. Via de prachtige kustweg rijden we in de namiddag naar Otranto voor een bezoek aan de kathedraal met haar unieke mozaïekvloer. Terugrit naar Alberobello voor diner en logies.


Dag 5 | Alberobello
U geniet van een vrije dag. Diner en logies.


Dag 6 | Alberobello - Matera - Taranto - Alberobello
In de voormiddag steken we de grens over naar Basilicata voor een bezoek aan Matera. Net als in veel Italiaanse steden zijn er prachtige kerken uit verschillende eeuwen te bewonderen, waaronder tientallen die in de rotsen zijn uitgehouwen. De topattractie is de befaamde Sassi wijk, waar mensen in grotwoningen leven. Nadien rijden we naar Taranto, ooit een der machtigste steden van het Magna Graecia. Vandaag is het een belangrijke zeehaven die de vloot van de Italiaanse Marine herbergt. Na de lunch volgt een stadsrondrit onder leiding van een lokale gids, bezoeken we het archeologische museum MARTA en verkennen de oude stad. Diner en logies in Alberobello.


Dag 7 | Alberobello - Locorotondo - Alberobello
Deze voormiddag ontdekken we Locorotondo. De cirkelvormige stad wordt beschouwd als het balkon van de Valle d’Itria en is beroemd om haar historisch centrum, haar wijnen, haar restaurants, haar extra vergine olijfolie en haar vriendelijke bewoners. Nadien ontdekken we het land van de Trulli. Midden de uitgestrekte olijfboomgaarden bezoeken we het schilderachtige Alberobello. Ronde kalkstenen huisjes met typische kegelvormige daken geven de regio een magische uitstraling. De rest van de namiddag bent u vrij om te winkelen of van het zwembad en de andere leuke faciliteiten van het hotel te genieten. Diner en logies.


Dag 8 | Alberobello - Bari/Brindisi - Zaventem
Na het ontbijt wordt u met de lokale autocar naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar België.

Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Transfer luchthaven-hotel en terug

Lokale autocar op de excursiedagen

Nederlandstalige begeleiding

Lokale gidsen

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Fooi lokale chauffeur

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. €50

Toeristenbelasting

Grand hotel La Chiusa di Chietri
www.lachiusadichietri.it
Het schitterende hotel ligt midden een oase van rust op de heuvels van Murgia, tussen de olijf-, kersen- en amandelbomen. Eén ding is zeker, aan comfort en charme zal het u niet ontbreken. De dag sluit u af met een heerlijke mediterrane maaltijd in het restaurant dat al jarenlang een succesverhaal kent en waar u gezellig kunt natafelen. Faciliteiten: receptie, lounge, lift, wifi, 3 bars, 2 restaurants, mooie tuin, buitenzwembad met gratis ligstoelen en parasols, handdoeken (betalend), poolbar, wellness en fietsverhuur. Kamerfaciliteiten: televisie, telefoon, wifi, minibar, airco en comfortabele badkamer met bad/douche en föhn.


Grand hotel La Chiusa di Chietri