Andalusië, het echte Spanje - 8 dagen (gegarandeerde afreis)

Aanbod reizen > Andalusië, het echte Spanje - 8 dagen (gegarandeerde afreis) >
Vanaf1095
10/06/2019 - 28/09/2019

GRATIS
Bezoek aan het Alhambra en Generalife
Sherryproeverij


Dag 1 | Zaventem - Sevilla
Bij aankomst in de luchthaven rijden we met de autocar naar het centrum voor een uitgebreide rondrit en een eerste kennismaking met de levendige hoofdstad van Andalusië. Nadien rijden we naar ons hotel voor diner en logies.


Dag 2 | Sevilla
We besteden de ganse dag aan Sevilla. Tartessos, Feniciërs, Romeinen, Visigoten, Moren, christenen, Joden en Fransen lieten er hun sporen na. We bezoeken de prachtige gotische kathedraal en de beroemde 96 m hoge Giralda, het symbool van de stad. Nadien volgt een wandeling doorheen de oude Jodenwijk Barrio Santa Cruz met haar doolhof van witte huisjes en smalle straatjes. Ook de oude tabaksfabriek die vandaag onderdeel is van de universiteit trekt onze aandacht. Na de lunch wandelen we langs de Guadalquivir en door het Maria Luisa park. We besluiten de dag met een aangename boottocht op de rivier. Diner en logies.


Dag 3 | Sevilla - Córdoba - Almodóvar del Rio - Palma del Rio
Na het ontbijtbuffet rijden we naar Córdoba waar we starten met een uitgebreid bezoek aan de bekende Mezquita, een uniek architectonisch monument. In de namiddag kuieren we door de gezellige wijk Judería en steken de Guadalquivir over via de brug Puente Romano. Nadien volgen we de Ruta de los Pueblos Blancos en maken kennis met het authentieke Andalusië. Naast een overweldigende natuur vergapen we ons aan prachtige witgekalkte dorpen met nauwe straatjes, steile hellingen, kleine pleintjes, patio’s en decoratieve bloempotten. Via de vallei van de Guadalquivir bereiken we het fraaie kasteel van Almodóvar del Rio. Na ons bezoek rijden we verder naar Palma del Rio. Diner en logies.


Dag 4 | Palma del Rio - Guadix - Granada
In de voormiddag vertoeven we in het grottendorp Guadix, omgeven door de bergtoppen van de Sierra Nevada. We bezoeken een lokale kerk en zien een wonderlijke wereld van torentjes en witte schoorstenen die als paddenstoelen uit de met gras bedekte hellingen steken, want iedereen leeft hier gewoon onder de grond. Na de lunch zetten we onze reis verder langs mooie wegen doorheen het binnenland naar het charmante Granada, waar een uitgebreid bezoek volgt aan het Alhambra en de feeërieke tuinen van Generalife. In dit sprookjesachtig paleizencomplex herinnert alles aan de bevalligheid en verfijning van de Moorse levenskunst. Diner en logies.


Dag 5 | Granada - Antequera - Málaga - Torremolinos
We rijden richting Middellandse zee en houden onderweg halt in Antequera, bekend om zijn enorme hoeveelheid barokke- en renaissance kerken. Na ons stadsbezoek aanschouwen we de kolossale prehistorische hunebedden, even buiten de stad gelegen. In de namiddag ontdekken we Málaga. De Calle Granada voert ons slingerend door het historische centrum en verbindt de belangrijkste pleinen Plaza de la Constitutión en Plaza de la Merced. Plaza de la Judería markeert het gebied waar de oude Joodse wijk was en de autovrije winkelstraat Marqués de Larios is eveneens een plaatje om te zien. In het Pablo Picasso Museum bewonderen we enkele kunstwerken die nooit eerder in een ander museum getoond zijn. Nadien rijden we door naar Torremolinos. Diner en logies.


Dag 6 | Torremolinos - Marbella - Ronda - Algeciras
Het mondaine Marbella met zijn ‘golden mile’ is de stad met misschien wel het beste klimaat in Spanje. In de jachthaven Puerto Banus wanen we ons in een andere wereld tussen de meer dan 900 jachten van de ‘rich and famous’. Nadien rijden we naar de schitterende historische stad Ronda, waar de imposante Puente Nuevo de diepe kloof tussen de twee stadsdelen overbrugt. We wandelen door het mooie centrum en bezoeken de indrukwekkende arena Plaza de Toros met het Museo de la Tauromaquia dat ons alles vertelt over de cultuur rondom het stierenvechten. Op weg naar ons hotel in Algeciras houden we nog halt in La Línea de la Concepción waar we een blik werpen op de Rots van Gibraltar en bij helder weer ook op de Afrikaanse kust en het Marokkaanse Atlasgebergte. Diner en logies.


Dag 7 | Algeciras - Tarifa - Cádiz - Jerez de la Frontera - Sevilla
Na het ontbijtbuffet rijden we via Tarifa, het meest zuidelijke punt van Spanje en Cabo de Trafalgar naar de mooie havenstad Cádiz. Dit is de oudste stad van Andalusië, met nostalgische herinneringen aan een rijk en roemrijk verleden. De architectuur doet denken aan de hoofdstad van Cuba, vandaar haar bijnaam ‘Little Havana’. Onze wandeling langs de zeeboulevard Malecón biedt een mooi uitzicht op de Atlantische Oceaan en de koepels van de kathedraal die blinken in de zon. Na de lunch bezoeken we een van de bekendste sherrybodegas in Jerez de la Frontera en sluiten af met een proeverij. Rit naar Sevilla voor diner en logies.


Dag 8 | Sevilla - Zaventem
Na een uitgebreid ontbijt worden de koffers ingeladen en maken we nog een laatste rit doorheen Sevilla met aansluitend de transfer naar de luchthaven voor terugvlucht naar België.


Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. € 50

Hotels***/****
Alle hotels zijn voorzien van het nodige comfort en bieden de gasten een aangenaam verblijf. Iedere ochtend wordt er een ontbijtbuffet geserveerd. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, airco, verwarming, wasserij en wifi. Kamerinformatie: tv, telefoon, airco, verwarming, bureau, kluis en een badkamer met bad/douche en föhn. Daarnaast biedt elk hotel nog zijn eigen extra faciliteiten zoals buitenzwembad, wellness,…