Amsterdam - 3 dagen

Aanbod reizen > Amsterdam - 3 dagen >

Inbegrepen:
Rondvaart door de Amsterdamse grachten
Bezoek aan het Anne Frank Huis
Rondleiding door de Jordaan met een Amsterdamse gids
Vrij gebruik van de fitness en sauna in het hotel

 

Dag 1 | Brussel - Kinderdijk - Amsterdam
Op weg naar Amsterdam houden we even halt in Kinderdijk, een klein dorp in Zuid-Holland, met de grootste concentratie aan oude windmolens ter wereld! De authentieke 18e-eeuwse molens worden wereldwijd als Nederlands icoon beschouwd. In het gezellige Amsterdam starten we met een aangename wandeling door het historische centrum. Over het Damrak en langs het Beursplein wandelen we naar de Dam met het Koninklijk Paleis en het Nationale Monument als eerbetoon aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Ook de Nieuwe Kerk en het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds bevinden zich aan het plein. Via de Kalverstraat en door de toegangspoort van het Amsterdams Historisch Museum komen we in de Schuttersgalerij, een overdekte museumstraat. Langs het Begijnhof bereiken we de kleurrijke bloemenmarkt. Daarna nemen we op het Rokin de boot voor een rondvaart door de Amsterdamse grachten. We geven onze ogen nog even de kost op de beruchte Walletjes en rijden vervolgens naar ons hotel. Diner en logies.

 

Dag 2 | Amsterdam
In de voormiddag vertoeven we op het Museumplein waar u op eigen gelegenheid het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum of het Stedelijk Museum kunt bezoeken. Geen museumfanaat? Ook de omgeving van het plein is interessant met prachtige art nouveauwoningen en grote villa’s aan de rand van het Vondelpark. Op de middag ontdekken we de echte Amsterdamse humor, de Amsterdamse sfeer en de Amsterdamse gemoedelijkheid op Albert Cuyp, de populairste markt van Nederland, gelegen in De Pijp. Voor de hongerige onder ons: nergens zijn zo veel uiteenlopende keukens te vinden en tegelijkertijd zo veel hippe hotspots. De rest van de namiddag bent u vrij. Op het afgesproken uur verzamelen we aan de autocar en rijden naar ons hotel. Diner en logies.

 

Dag 3 | Amsterdam - Brussel
Deze voormiddag trekken we richting Prinsengracht, voor een bezoek aan het Anne Frank Huis. Tijdens een indrukwekkende rondleiding hoort u het verhaal van de acht onderduikers en de mensen die hen tijdens de oorlog hielpen. Na de vrije lunch ontdekken we de Jordaan met een ‘puur Amsterdammer’ gids. Hij vertelt ons de roerige geschiedenis van de stad, aangevuld met grappige anekdotes. In café Lowietje uit de beroemde serie Baantjer kunt u genieten van een frisse pint. Daarna bent u vrij tot we de terugrit aanvangen naar België.


Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Annulerings- en bijstandsverzekering: € 7

Overige toegangsprijzen: € 20

Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport
www.radissonblu.com
Het vijfsterrenhotel onderscheidt zich door zijn gastvrijheid, frisse uitstraling en al het gemak en comfort dat u zich maar kunt wensen. Faciliteiten: 24/24 receptie, bar, restaurant, lift, wifi, wasserij, fitness, sauna, solarium, terras en tuin. Kamerinformatie: flatscreen-tv, telefoon, airco, kluis, koffie-/theefaciliteiten, strijkfaciliteiten, bureau, wifi en comfortabele badkamer met bad/douche en föhn.
Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport