Amsterdam - 3 dagen

Aanbod reizen > Amsterdam - 3 dagen >
Vanaf399
20/07/2018 - 21/12/2018

GRATIS
Rondvaart door de Amsterdamse grachten
Bezoek Anne Frank Huis
Jordaanwandeling met een Amsterdamse gids
Vrij gebruik van de fitness en sauna in het hotel

 

Dag 1 | Brussel - Kinderdijk - Amsterdam
Op weg naar Amsterdam houden we even halt in Kinderdijk, een klein dorp in Zuid-Holland, met een unieke verzameling van 19 authentieke windmolens uit de 18e eeuw die wereldwijd als Nederlands icoon worden beschouwd. In het gezellige Amsterdam starten we met een aangename wandeling door het historische centrum. Over het Damrak en langs het Beursplein wandelen we naar de Dam met het Koninklijk Paleis en het Nationale Monument als eerbetoon aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Ook de Nieuwe Kerk en Madame Tussauds bevinden zich aan het plein. Via de Kalverstraat en door de toegangspoort van het Amsterdams Historisch Museum komen we in de Schuttersgalerij, een overdekte museumstraat. Langs het Begijnhof bereiken we de kleurrijke bloemenmarkt. Op het Rokin nemen we u mee op een boottocht door de Amsterdamse grachten. Nadien geven we onze ogen nog even de kost op de beruchte Walletjes voor we naar ons hotel rijden. Diner en logies.

 

Dag 2 | Amsterdam
In de voormiddag vertoeven we op het Museumplein waar u op eigen gelegenheid het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum of het Stedelijk Museum kunt bezoeken. Geen museumfanaat? Ook de omgeving van het plein is interessant met prachtige art nouveauwoningen en grote villa’s aan de rand van het Vondelpark. Op de middag ontdekken we de echte Amsterdamse humor, de Amsterdamse sfeer en de Amsterdamse gemoedelijkheid op Albert Cuyp, de populairste markt van Nederland, gelegen in De Pijp. Voor de hongerige onder ons: nergens zijn zo veel uiteenlopende keukens te vinden en tegelijkertijd zo veel hippe hotspots. De rest van de namiddag bent u vrij. Op het afgesproken uur verzamelen we aan de autocar en rijden naar ons hotel. Diner en logies.

 

Dag 3 | Amsterdam - Brussel
Na het ontbijt trekken we richting Prinsengracht, voor een bezoek aan het Anne Frank Huis. Tijdens een indrukwekkende rondleiding hoort u het verhaal van de acht onderduikers en de mensen die hen tijdens de oorlog hielpen. Na de lunch ontdekken we een van de meest bekende volksbuurten, de Jordaan. Een ‘puur Amsterdammer’ gids vertelt ons de roerige geschiedenis van de stad, aangevuld met grappige anekdotes. Tijdens onze Jordaanwandeling houden we een kroegstop in café Lowietje uit de beroemde serie Baantjer. Hier kunt u genieten van een frisse pint. Nadien bent u vrij tot we de terugrit aanvangen naar België.


Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Annulerings- en bijstandsverzekering: € 7

Overige toegangsprijzen: € 20

Park Inn by Radisson Amsterdam Airport
www.parkinn.com
In dit hotel, net buiten Amsterdam gelegen, kunt u heerlijk ontspannen na een drukke dag in het centrum. Faciliteiten: 24/24 receptie, bar, terras, restaurant, lift, wifi, airco, verwarming, wasserij, stomerij en fitness. Kamerinformatie: eigentijdse kamers met flatscreen-tv, telefoon, airco, kluis, strijkfaciliteiten, bureau, wifi en comfortabele badkamer met douche en föhn.

Park Inn by Radisson Amsterdam Airport