Begeleide reizen in Europa Begeleide reizen in Europa
Weekendtrips Weekendtrips
Citytrips Citytrips
Gezinsvakanties Gezinsvakanties
Cultuurreizen Cultuurreizen
Natuurreizen Natuurreizen
Rondreizen Rondreizen
Eventreizen Eventreizen
Verblijfreizen Verblijfreizen
Actieve reizen Actieve reizen
Cruises Cruises
Zoek hier uw reis:

Onze TroevenOnze aanbiedingen

Het Zwarte Woud - 5 dagen

Pure natuurbeleving!

 
In het zuidwesten van Duitsland, grenzend aan Frankrijk en Zwitserland, ligt het idyllische Zwarte Woud. De bergen met diepe kloven, uitgestrekte hoogvlaktes, frisgroene weideflanken, ondoordringbare naaldwouden, sprankelende meertjes, fleurige stadjes en typische boerderijen bezorgen deze streek een geheel eigen bekoring. Ook op cultureel vlak weet deze regio zich te onderscheiden van de omringende deelstaten. Naast de mooi versierde koekoeksklokken en traditionele klederdracht zijn de architectuur en taal sprekende voorbeelden van de eigenheid.


Reis bekijken+
Berlijn - 4 dagen

Dynamisch en modern met sporen van het verleden

 
Berlijn is een stad van macht en vernedering, van geschiedenis en vernieuwing, van de geniaalste en de donkerste opvattingen die de 20e eeuw kenmerken. Na de val van de Muur in 1989 kreeg de stad een enorme impuls en schoten grootse architecturale projecten als paddenstoelen uit de grond. Die metamorfose ging zo snel dat op veel plaatsen de verdwenen Muur slechts met behulp van bordjes was te reconstrueren, maar voor de goede verstaander blijft de beladen geschiedenis overal herkenbaar. Berlijn is continue in beweging en blijft dan ook verrassen. De hipste stad van West-Europa is een stad van uitersten en een echte aanrader om te ontdekken en te beleven!


Reis bekijken+
De Loirevallei - 5 dagen

In de voetsporen van de edelen van weleer

 
In de ‘Tuin van Frankrijk’ wandelt u met dezelfde elegantie en verfijning als de vorsten en edelen van weleer. Niet voor niets werd de Loirevallei uitgekozen als verblijfplaats van de Franse koningen. Het landschap is er van een ingetogen klasse. Bossen en weilanden gaan vrijwel ongemerkt in elkaar over. Meer dan honderd kastelen hebben ongetwijfeld allemaal hun eigen charme, maar een aantal springen er echt uit: Chenonceau, Azay-le-Rideau, Blois, Chambord, Amboise en Villandry. Elke liefhebber van imposante renaissancekastelen kan hier zijn hart ophalen.


Reis bekijken+
De Elzas - 4 dagen

Een ontdekkingstocht voor natuurliefhebbers en fijnproevers

 

De vele pittoreske wijndorpen met hun fleurig versierde vakwerkhuizen en sfeervolle pleintjes met fonteinen zijn het toppunt van de Elzasser charme! Duitse plaatsnamen, Duits getinte wijnen, braadworst en zuurkool: de Elzas is een beetje Duitsland in Frankrijk, alleen wordt er Frans gesproken. De vruchtbare grond maakt deze regio tot een reuzengrote tuin met uitgestrekte wijngaarden en landbouwgronden. De Elzas is ook een eldorado voor lekkerbekken met veel specialiteiten die allemaal even onweerstaanbaar zijn. Vakantiegangers met een Bourgondische inslag moeten absoluut de flammekueche, baeckeofe en Münsterkäse proeven.


Reis bekijken+